GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς χαρτιά ένας στους τέσσερις μετανάστες

Συνεχίζεται η επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” της Ελληνικής Αστυνομίας από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν και ξεκίνησε η “σκούπα” σε όλη τη χώρ...

Συνεχίζεται η επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” της Ελληνικής Αστυνομίας από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν και ξεκίνησε η “σκούπα” σε όλη τη χώρα με συλλήψεις και προσαγωγές.
Ο “Ξένιος Ζευς” έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μαζικές προσαγωγές των μεταναστών…
”Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν τη μαζική καταστολή των ”παράτυπων μεταναστών” από την αστυνομία και να επιτρέψουν αποτελεσματική πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε αυτούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.
Αντιδράσεις έχουν προκύψει και από τοπικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας, στις περιοχές που μεταφέρονται οι μετανάστες.
Νέος απολογισμός. Συνεχίζεται η επιχείρηση
Σε απολογισμό της μέχρι σήμερα επιχείρησης “Ξένιος Ζευς” προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.
Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
-Προσήχθησαν 6.690 αλλοδαποί.
-Συνελήφθησαν 1.555 αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα.
-Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.
-Διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία 9 εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:
-Ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών,
-Βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις,
-Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί και
-Κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.
-Εντοπίστηκαν 2 αποθήκες με συνολικά 2.5 εκατ. προϊόντα και είδη παρεμπορίου.
-Ελέγχθηκαν 23 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 48 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών.
-Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 22 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).
-Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 172 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.
Δένδιας: “Να θωρακίσουμε τη χώρα”
Για τα αποτελέσματα των αστυνομικών δράσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης, αλλά και την επέκταση του μέτρου και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας τον πρωθυπουργό.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων στη βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός δήλωσε: “Οι αντιδράσεις είναι απολύτως βέβαιο ότι θα διασκεδαστούν, γιατί, όπως είπα και στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, η λειτουργία των δύο κέντρων κράτησης στις αστυνομικές σχολές είναι απολύτως, επαναλαμβάνω απολύτως, προσωρινή και εν πάση περιπτώσει έχω πει επανειλημμένα ότι αυτή η επιχείρηση θα είναι διαρκής.
Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου των ελληνικών πόλεων και να θωρακίσουμε τη χώρα, να πάψει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι είτε στον Έβρο είτε οπουδήποτε αλλού”, κατέληξε.

1 σχόλιο

  1. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ, ΥΠΕΡΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...
    Προς τους παλαιοαριστεροσυντηρητικότατους υπερδιεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ:

    Δε νομίζετε σύντροφοι, ότι έχετε παρατραβήξει το σκοινί σχετικά με το θηριώδες μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα;

    Παρά τα προγράμματα και τις διακηρύξεις σας, δε φαίνεται να έχετε κατανοήσει ότι έχετε βλάψει ανεπανόρθωτα με την ανεξήγητη τακτική σας τους ατυχέστατους μετανάστες πρώτα και τους άμοιρους Έλληνες μετά, τους οποίους κατορθώσατε να φέρετε αντιμέτωπους, εχθρούς μέσα στη ίδια τους την πόλη που κατοικούν και εργάζονται!

    Γνωρίζετε ότι το 90% των οικονομικών μεταναστών από την Ασία, την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρικανική Ήπειρο είναι συγκεντρωμένο κυρίως στο στην Πρωτεύουσα!

    Γνωρίζετε ακόμα ότι αυτή η υπερσυγκέντρωση δημιουργεί μια ιδιαίτερη πίεση στις πόλεις και στους δήμους αυτής της περιοχής.

    Και σας ερωτώ: Πέρα από το να χαϊδεύετε, να κάνετε δηλαδή μόνο κακό, στους μετανάστες και να εξοργίζετε τους Έλληνες που ζούνε στο αφιλόξενο κέντρο της Αθήνας, τι πράξατε για να προσαρμοστούν οι άνθρωποι αυτοί, να αναγνωριστεί η κουλτούρα τους, ώστε να περιληφθούν μέσα στο κοινωνικό και οικονομικό πλέγμα της κάθε τοπικής κοινωνίας;

    Γνωρίζω ποια μπορεί να είναι η απάντησή σας και ανταπαντώ: Μόνο κακό κάνατε και αν δεν το έχετε καταλάβει τόσο το χειρότερο για όλους μας...

    Πηγή HarryKlynn

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση