GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιαπωνία: «Απόβαση» κινέζων ακτιβιστών σε διαφιλονικούμενα νησιά...

Συνελήφθησαν την Τετάρτη από τις ιαπωνικές Αρχές. Τόκιο, Ιαπωνία. Πέντε Κινέζοι ακτιβιστές συνελήφθησαν την Τετάρτη από τις ιαπωνικές Αρχές...

Συνελήφθησαν την Τετάρτη από τις ιαπωνικές Αρχές.
Τόκιο, Ιαπωνία.
Πέντε Κινέζοι ακτιβιστές συνελήφθησαν την Τετάρτη από τις ιαπωνικές Αρχές, αφού αποβιβάστηκαν σε νησί συμπλέγματος, το οποίο διεκδικεί η Κίνα, μετέδωσε το ιαπωνικό δίκτυο NHK. Τα νησιά αποκαλούνται Σενκάκου στην Ιαπωνία, ενώ για τους Κινέζους ονομάζονται Ντιαογιού και βρίσκονται ανοικτά της Ταϊβάν.
Αλιευτικό σκάφος που μετέφερε δώδεκα ακτιβιστές από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Κίνα, παρακολουθείτο στενά από σκάφη της ιαπωνικής ακτοφυλακής, ωστόσο κάποιοι ακτιβιστές κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή.
Ο Ντάβιντ Κο, εκπρόσωπος των ακτιβιστών, δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή και ότι πέντε συνελήφθησαν.
«Οι άνδρες κρατούσαν σημαίες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ» σημείωσε.
Η αστυνομία της Οκινάουα συνέλαβε πέντε άνδρες για παράβαση του νόμου περί μετανάστευσης στο Ουοτσουριτζίμα, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος της ιαπωνικής αστυνομίας.
Τα νησιά αυτά, τα οποία διεκδικεί το Πεκίνο, αλλά και η Ταίβάν (την οποία η Κίνα θεωρεί επαρχία της) βρίσκονται κοντά σε κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου.
Ορισμένα από τα νησιά ανήκουν σε ιδιώτες. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες, ο κυβερνήτης του Τόκιο, Σιντάρο Ισιχάρ, είχε προτείνει στην κυβέρνηση να αγοράσει τα νησιά από τους ιδιώτες, ώστε να λήξει οριστικά η διαμάχη με την Κίνα και την Ταϊβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση