GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφώνησαν να βαφτίσουν την εφεδρεία ..."συνταξιοδοτική ωρίμανση"

Περί τους 150.000, ίσως και περισσότεροι, υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015. Ο στόχος αυτός, στο...

Περί τους 150.000, ίσως και περισσότεροι, υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015. Ο στόχος αυτός, στον οποίο συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, θα επιτευχθεί κυρίως μέσω μιας διαφορετικής εφεδρείας, όπως της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» για όσους βρίσκονται κοντά στον χρόνο σύνταξης.
«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί. Διευκρινίστηκε ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου θα επιτευχθούν μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και πιο ποιοτικό Δημόσιο.
Το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ποσοστό του μισθού. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, για το τρέχον έτος ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος έως το 2015.
Κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν ότι όλα τίθενται υπό την αίρεση της έγκρισης από την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου (την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο).
Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άφηναν εκ νέου ανοικτό το ζήτημα της περικοπής κατά 12% φέτος στα ειδικά μισθολόγια και των μάχιμων ένστολων. «Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν εφέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ένστολων» τόνιζαν χαρακτηριστικά.

5 σχόλια

  1. Τέλος χρόνου για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

    Τα μέτρα 15 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τις τρελές φορολογικές δηλώσεις που τρέχουν, το χαράτσι στη ΔΕΗ που έρχεται, τον ΦΑΠ 2010-11, τα τέλη κυκλοφορίας ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, τους τρίτεκνους-πολύτεκνους, όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

    Και ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση σχεδιάζουν να κόψουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ( τα οποία πήγαιναν σε τέλη και φόρους από πέρσι ), τα πολυτεκνικά επιδόματα και οδηγούν τους Έλληνες σε αφανισμό.

    Ο κ. Σαμαράς αποδείχτηκε πολύ λίγος. Ποιοι βουλευτές θα "τολμήσουν" να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα που οδηγούν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες σε ατομική ΠΤΩΧΕΥΣΗ ; Θα περιμέναμε να παραιτηθεί η ανίκανη τρικολόρ κυβέρνηση των οπισθίων. Να ξέρουν οι κ. βουλευτές ότι ψηφίζοντας την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και των πολυτεκνικών επιδομάτων ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στη πολιτική τους καριέρα. Ας το σκεφτούν καλά και ας προειδοποιήσουν τους λαλίστατους υπουργούς που έχουν τελειώσει, πριν αρχίσουν.

    Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, η μόνη λύση είναι η κήρυξη επίσημης πτώχευσης από την Ελλάδα και η επιστροφή στη δραχμή.Μόνο έτσι θα σηκωθούμε σε 2-3 χρόνια.Γιατί τώρα έρχεται αργός θάνατος και καταστροφή των νέων παιδιών και των μεσαίων στρωμάτων και των συνταξιούχων, αφού - οι άθλιοι- σκέφτονται να βάλουν πλαφόν στα φάρμακα των παιδιών και των γονιών μας. Το Σεπτέμβριο θα τους ρίξει ο λαός. Τα ψωμιά τους είναι λίγα.Τρέμουν από τώρα τις αντιδράσεις ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Τον Οκτώβριο πρέπει να έχουμε νέες εκλογές, για να γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα με το σάπιο παρελθόν της Ελλάδας. Τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ, της ΟΝΝΕΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠΝΔΦΚ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, της ΔΑΚΕ θα αρχίσουν να αποχωρούν και να παραιτούνται. Ολοι να φύγουμε από τα κόμματα της συμφορας. Καμία ψήφος σε αυτά τα κόμματα σε συνδικαλιστικές, φοιτητικές ή άλλες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. XESTIKAME

    gia ta gamimena eidika
    misthologia.
    aei sixtir

    arketa pidiksane oli tin
    ellada gia na sozetai eos
    kai tora ayti i kai kala
    'eidiki' eklekti katigoria
    axriston kifinon.

    yparxoun alloi, poly
    pio xrisimoi kai maximoi,
    pou mpikan edo kai kairo sto
    eniaio ftoxologio.

    kai to 12% einai xadi..
    na kopoun ki allo syntoma,
    kai ennoeitai anadromika apo
    tin arxi tou etous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ. Να μπουν όλοι του Δημοσίου ( ΟΛΟΙ ) και των Δήμων στο ενιαίο μισθολόγιο. Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι περιφεριάρχες, οι γενικοί γραμματείς, οι δήμαρχοι, ΟΛΟΙ. Να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ... ΜΕΡΟΣ

    9/10 ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΚΥΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΕΙΟ ΛΑΟΣ.

    ΔΗΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    8 ΣΤΟΥΣ 10 ΖΗΤΑΝΕ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.

    ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ( ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΛΠ )

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΩΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι περίεργος να δώ τι άλλη μαλακία θα βρεί ο ποιητής... για να αλλάξει το όνομα της εφεδρίας σε "συνταξιοδοτική ωρίμανση"...πιστεύω οτι ο αβραμόπουλος τα βρίσκει αυτά τα ονόματα... απο επιχείρηση εκαθάρισης του κέντρου απο λαθρομετανάστες έγινε "ξένιος ζεύς"... εδώ υπάρχει μια εφευρετικότητα... πρέπει να του το αναγνωρίσουμε και του κουβέλη που αντιδρούσε στην εφεδρεία...κουβέλη δώστα όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση