GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρελαίνουν τους Εσκιμώους με... παστίτσιο οι ομογενείς της Αλάσκας!

Το δικό τους στίγμα ακόμα και στην… Αλάσκα κατάφεραν να αφήσουν οι Έλληνες! Στην παγωμένη πολιτεία των ΗΠΑ ζουν συνολικά 75 οικογένειες Ε...

Το δικό τους στίγμα ακόμα και στην… Αλάσκα κατάφεραν να αφήσουν οι Έλληνες! Στην παγωμένη πολιτεία των ΗΠΑ ζουν συνολικά 75 οικογένειες Ελλήνων, οι οποίοι...έχουν δημιουργήσει μία Ελληνική Κοινότητα με έδρα το Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη και πιο γνωστή πόλη της Αλάσκας και διοργανώνουν κάθε χρόνο το Ελληνικό Φεστιβάλ, λίγες ημέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο.
Το Φεστιβάλ προσελκύει το ενδιαφέρον των κατοίκων της Αλάσκας. Και αν αναλογιστούμε ότι οι κάτοικοί της δεν ξεπερνούν τις 627.000, ο αριθμός των 10.000 ατόμων που προσήλθαν στη φετινή διοργάνωση, από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.
«Ο Ελληνισμός είναι ιδεολογία, δεν έχει σύνορα, δεν έχει αποστάσεις… Είναι αυτός που βιώνουμε όλοι εμείς που ζούμε διάσπαρτοι ανά τον κόσμο κι αυτή την ομορφιά μοιραζόμαστε με όλους τους άλλους, όπου κι αν βρεθούμε» είναι τα πρώτα λόγια της δραστήριας προέδρου της Κοινότητας Μαρίας Μπάσκους, με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά το ΑΜΠΕ στο Άνκορατζ.
«Είμαστε υπερήφανοι για την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό μας, που προσπαθούμε πρώτα απ’ όλα να τον μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας» τονίζει. Οι προετοιμασίες για το Ελληνικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μετά το Δεκαπενταύγουστο, ξεκινούν μήνες πριν. Χιλιάδες κομμάτια σπανακόπιτες και τυρόπιτες γίνονται ανάρπαστες ακόμη από την πρώτη ημέρα, αλλά και τα πεντανόστιμα ελληνικά φαγητά, όπως αρνί γιουβέτσι, ντολμάδες, παστίτσιο, φασολάκια γιαχνί, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, χωρίς να λείπουν φυσικά τα λαχταριστά σουβλάκια και ο γύρος. Μεγάλη πέραση έχουν το ελληνικό καφενείο και το ζαχαροπλαστείο, που στήνουν οι ομογενείς, με τα γαλακτομπούρεκα, τους μπακλαβάδες, του κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, τις καρυδόπιτες και τα ραβανί, τις δίπλες και τα τσουρέκια, τα παξιμαδιάκια και τα κουλουράκια να «σπάνε τη μύτη» των επισκεπτών. «Τρελαίνονται» όλοι για την ελληνική κουζίνα και έρχονται από την πρώτη ημέρα για να αγοράσουν, με τα κιλά, διάφορες λιχουδιές για το σπίτι τους. Φυσικά, περνούν μαζί μας όμορφες στιγμές, με συνοδεία καλής ελληνικής μουσικής. Φέτος φέραμε ζωντανή ορχήστρα, με μπουζούκι, από το Βανκούβερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση