GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινδυνεύουν να μείνουν στο κρύο χιλιάδες μαθητές!

Ορατό φαντάζει το ενδεχόμενο να μείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση τη σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες… Η περσινή σχολι...


Ορατό φαντάζει το ενδεχόμενο να μείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση τη σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες…
Η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με τα σχολεία να έχουν εισπράξει μόνο μια δόση από τις επιχορηγήσεις για τις λειτουργικές δαπάνες, ενώ εκκρεμεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, που αναμενόταν τον Απρίλιο.
Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της από τους δήμους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους από το Σεπτέμβριο, αναφέρει το newsbomb.gr
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η πρώτη δόση του 2012 ήταν μειωμένη ως προς την αντίστοιχη του 2011 κατά 33%, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρο πως τα σχολεία -με δεδομένη την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης- δεν θα μπορούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Βόλου θα ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, ενώ τονίζεται ότι η απόδοση των κονδυλίων στις σχολικές μονάδες γίνεται άμεσα, όταν το κράτος αποδίδει τα κονδύλια.
Η αύξηση του πετρελαίου κατά 50% θα έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης να δαπανάται για την αγορά καυσίμων σε βάρος της κάλυψης των υπόλοιπων ζωτικών λειτουργικών αναγκών.
Στο μεταξύ, περιορισμένες θα είναι φέτος οι συντηρήσεις στα σχολεία, καθώς ο Δήμος δεν έχει εισπράξει από το κράτος τους πόρους της ΣΑΤΑ. Μόνο επείγουσες ανάγκες θα καλυφθούν και δεν θα υπάρξουν εργολαβίες. Όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα γίνουν με αυτεπιστασία. Σημειώνεται ότι από το Δήμο έχουν αρχίσει οι παρεμβάσεις σε 11 αύλειους σχολικούς χώρους, από κονδύλια που είχαν διατεθεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την αναβάθμιση των διδακτηρίων. Οι παρεμβάσεις έχουν προϋπολογισμό 550.000 ευρώ και θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Με την πολιτική των περικοπών των κοινωνικών δαπανών και ειδικότερα των δαπανών για την παιδεία τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν, καθώς σημαντικές καθημερινές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν.
«Το φίδι από την τρύπα» για ακόμη μία φορά, καλούνται να βγάλουν οι γονείς…

2 σχόλια

  1. ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ 1,70 ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1975-1980 ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΘΗΜΑ. ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση