GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσφυγές κατά ΟΗΕ-Ολλανδίας για τη Σρεμπρένιτσα

Προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του ΟΗΕ και της Ολλανδίας, ως υπεύθυνους για τη γενοκτονία στη Σρεμπρέν...

Προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του ΟΗΕ και της Ολλανδίας, ως υπεύθυνους για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, η οργάνωση «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα».
Ο δικηγόρος Άξελ Χάγκεντορν, ο οποίος εκπροσωπεί τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι οι προσφυγές θα κατατεθούν το Νοέμβριο.
«Ο ΟΗΕ φέρει ευθύνη για τις ενέργειές του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Μπορούσε να αποτρέψει τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα. Αν η σφαγή διαπράχθηκε ενώπιον του ΟΗΕ κι αν ο ΟΗΕ δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη σφαγή, τα θύματα μπορούν να προσφύγουν κατά του οργανισμού σε ανεξάρτητο δικαστήριο και το δικαστήριο να αποφανθεί αν είναι ένοχος. ο 1999, σε γραπτή ανακοίνωση ο ΟΗΕ αποδέχθηκε τα μεγάλα λάθη του στη Σρεμπρένιτσα. Πέρασαν 17 χρόνια από τη σφαγή και κανένας δεν εμφανίστηκε να αναλάβει την ευθύνη από την πλευρά του διεθνούς οργανισμού. Κανένας δεν ρώτησε πώς μπορούν να βοηθηθούν οι μητέρες των θυμάτων. Εν συντομία, ο ΟΗΕ δεν έκανε τίποτα ως τώρα και αρνείται την ευθύνη του για τη γενοκτονία» τόνισε ο κ. Χάγκεντορν.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας αποφάνθηκε στις 13 Απριλίου ότι οι οικογένειες των ανδρών και των αγοριών που εκτελέστηκαν στη Σρεμπρένιτσα στη διάρκεια του πολέμου δεν μπορούν να οδηγήσουν τον ΟΗΕ σε εθνικά δικαστήρια, για την αποτυχία αποτροπής της σφαγής των Μουσουλμάνων της Βοσνίας το 1995.
Ο κ. Χάγκεντορν ανέφερε ακόμη ότι θα κατατεθεί προσφυγή και κατά της Ολλανδίας επειδή παρέχει δικαστική ασυλία στον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση