GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίδια φορολογικά δικαιώματα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Προβληματισμό στα γερμανικά συντηρητικά κόμματα έχει προκαλέσει η φορολόγηση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που ορισμένοι Χριστιανοδημοκρά...

Προβληματισμό στα γερμανικά συντηρητικά κόμματα έχει προκαλέσει η φορολόγηση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που ορισμένοι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές θέλουν να εξισώσουν με αυτήν των νομίμως παντρεμένων ετεροφυλόφιλων.
Η Κριστίνα Σρέντερ, υπουργός Οικογένειας (πρόσκειται στους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ), εξέφρασε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία των 13 βουλευτών τονίζοντας, μέσω της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν «συντηρητικές αξίες» και θα έπρεπε να απολαμβάνουν τα ίδια φορολογικά δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους.
Η πρόταση των 13 βουλευτών αφορούσε τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, επισημοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη σχέση τους.
Το σύμφωνο αυτό ωστόσο δεν συνιστά γάμο και δεν δίνει στα ζευγάρια αυτά τα ίδια οικονομικά και φορολογικά δικαιώματα με τους παντρεμένους, γεγονός που έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
Στη Γερμανία ο γάμος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής οικονομικά, ιδίως εάν οι σύζυγοι παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις στα ατομικά εισοδήματά τους.
Μολονότι το φιλελεύθερο κόμμα FDP, ο εταίρος της Μέρκελ στην κυβέρνηση συνασπισμού, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, η βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) εξέφρασε επιφυλάξεις.
«Απορρίπτω κατηγορηματικά την πρόταση» δήλωσε ο Στέφαν Μίλερ, εκ των ηγετών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung. Αντιθέτως, ο Ντάγκμαρ Βερλ σε μήνυμά του στο Twitter τάχθηκε υπέρ.
Η γερμανική δεξιά είναι γενικώς διχασμένη εδώ και χρόνια όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αλλά η καγκελάριος Μέρκελ έχει αποφύγει να παρέμβει μέχρι σήμερα στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση