GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τατουάζ σε μούμια που ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία κατέπληξε τους ερευνητές...

Μια μούμια ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία που φέρει ένα περίπλοκο τατουάζ, το οποίο διακοσμούσε το σώμα. Οι ερευνητές εκτιμούν πως η μυστηριώδη...

Μια μούμια ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία που φέρει ένα περίπλοκο τατουάζ, το οποίο διακοσμούσε το σώμα. Οι ερευνητές εκτιμούν πως η μυστηριώδης γυναίκα, γνωστή ως Ukok πριγκίπισσα…ήταν πιθανότατα 25 ετών όταν πέθανε σχεδόν 2.500 χρόνια πριν. Ήταν πιθανότατα μέλος της φυλής Pazyryk, νομάδες που ζούσαν στην Αλτάι της Σιβηρίας.
Η μούμια της ανακαλύφθηκε το 1993. Κρατήθηκε διατηρημένη σε μόνιμο στρώμα πάγου, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το τατουάζ της είναι ακόμα ορατό. Τα τελευταία 19 χρόνια, η μούμια έχει διατηρηθεί στο επιστημονικό ινστιτούτο στο Νοβοσιμπίρσκ. Τώρα, θα μεταφερθεί σε μαυσωλείο στο Δημοκρατικό Εθνικό Μουσείο, όπου οι τουρίστες μπορούν να δουν την μούμια και το τατουάζ της.
«Σε σύγκριση με όλα τα τατουάζ που βρέθηκαν από τους αρχαιολόγους σε όλο τον κόσμο, εκείνα που αφορούν τις μούμιες των ανθρώπων Pazyryk, είναι τα πιο περίπλοκα και τα πιο όμορφα», είπε η Δρ Ναταλία Polosmak, επικεφαλής της έρευνας, μιλώντας στους Times της Σιβηρίας. «Πολλά αρχαία τατουάζ έχουν βρεθεί, όπως ο άνθρωπος των πάγων που βρέθηκε στην περιοχή των Άλπεων - αλλά είχε μόνο γραμμές και όχι την τέλεια και άκρως καλλιτεχνική εικόνα που μπορεί κανείς να δει στα σώματα των Pazyryks», πρόσθεσε.
Η επιστήμονας είπε ακόμη πως «πρόκειται για ένα εκπληκτικό επίπεδο της τέχνης του τατουάζ που είναι απίστευτο» και εξηγεί τη σημασία του περίπλοκου τατουάζ της μούμιας . «Τα τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο προσωπικής ταυτότητας - διαβατηρίου, όπως τώρα π.χ. οι Pazyryks πίστευαν ότι τα τατουάζ θα ήταν χρήσιμα σε μια άλλη ζωή, γεγονός που καθιστά εύκολο για τα άτομα της ίδιας οικογένειας και πολιτισμού να βρουν ο ένας τον άλλο μετά το θάνατο», είπε.
Πρόσθεσε πως «ήταν μια γλώσσα από εικόνες ζώων, που χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν κάποιες σκέψεις και να καθορίσουν τη θέση τόσο στην κοινωνία όσο και στον κόσμο».
Θάφτηκε μαζί με έξι άλογα για να την συνοδεύουν στην μετά θάνατον ζωή. Παρά το γεγονός ότι η μούμια με τατουάζ είναι αρκετά αξιοσημείωτη, δεν είναι και η πρώτη καλοδιατηρημένη μούμια που ανακαλύφθηκε.

Πληροφορίες: tnsite.gr

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση