GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπρησμό «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τη φωτιά στην Αλβανία

Δύο άτομα συνέλαβε η αλβανική αστυνομία ως ύποπτους για εμπρησμό, για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται τα τελευταία 24ωρα σε δασική περ...

Δύο άτομα συνέλαβε η αλβανική αστυνομία ως ύποπτους για εμπρησμό, για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται τα τελευταία 24ωρα σε δασική περιοχή της Αλβανίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η πυρκαγιά, από τις μεγαλύτερες και πλέον καταστροφικές των τελευταίων ετών στο νότο της Αλβανίας, απείλησε σπίτια στα χωριά Λόγγο και Κοσοβίτσα, ενώ πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν πως η πύρινη λαίλαπα δεν άφησε αλώβητο ούτε μοναστήρι του 16ου αιώνα, αφιερωμένο στην Παναγία, στην περιοχή της Κοσοβίτσας.
Το ούτως ή άλλως δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πολυμέτωπης πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν οι αρμόδιες Αρχές.
Οι ελληνικές πυροσβεστικές αρχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα είναι επί ποδός προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν είσοδο της φωτιάς στο ελληνικό έδαφος.
(Φωτογραφία αρχείου)

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση