GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύμα… φυγής (από το ΠΑΣΟΚ) για πρώην κορυφαία στελέχη του

Το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές- απομακρύνονται από την Ιπποκράτους και ε...

Το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές- απομακρύνονται από την Ιπποκράτους και επιλέγουν άλλους δρόμους για το μέλλον τους…
Στα φοιτητικά έδρανα επιστρέφει ο Πέτρος Ευθυμίου ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα ο κ. Ευθυμίου θα εγκατασταθεί για έναν χρόνο στην Βοστώνη προκειμένου να λάβει μέρος σε σεμινάρια μεταπτυχιακού προγράμματος μάστερ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Ο Πέτρος Ευθυμίου θα παρακολουθήσει το ίδιο σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το 1989-1990 μετά την πτώση της κυβέρνησης του πατέρα του, Ανδρέα.
Στις ΗΠΑ και μάλιστα στο ίδιο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μεταβαίνει και η Αννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να διδάξει σε σεμινάριο για θέματα Οικονομίας και Ευρωπαικής Πολιτικής ενώ θα παρακολουθήσει και σεμινάρια για την επιμόρφωσή της.
Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει απομακρυνθεί από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφού θεωρεί ότι απαξίωσε τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια είχε επιβάλλει στα Πανεπιστήμια υποστηρίζοντας τον νέο νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά.
Στο ΥΠΕΞ επιστρέφει και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος μετά από μια σύντομη σταδιοδρομία στην πολιτική επανεντάσσεται στο διπλωματικό σώμα απ’ όπου είχε παραιτηθεί το 2007 για να πολιτευθεί.
Η διαδικασία επιστροφής του κ. Μπεγλίτη έχει ολοκληρωθεί και το νομικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών έχει αποφανθεί ότι ο πρώην υπουργός, παρά την παραίτησή του, μπορεί να επιστρέψει στη θέση του.
Το ζητούμενο τώρα είναι σε ποια θέση θα επιστρέψει ο κ. Μπεγλίτης και αναμένεται η σχετική απόφαση του νομικού συμβούλου του υπουργείου για το θέμα αυτό. Είναι σημαντικό ότι αν προσμετρηθούν στη διαδικασία προαγωγής τα χρόνια που απουσίασε από το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να πολιτευθεί τότε ο κ. Μπεγλίτης θα προαχθεί και θα μπορεί να προαχθεί σε πρέσβη. Αν δεν προσμετρηθούν, τότε ο πρώην υπουργός θα παραμείνει στον βαθμό που είχε όταν παραιτήθηκε και τα χρόνια που ήταν βουλευτής και υπουργός δεν θα μετρήσουν για την προαγωγή του.
Ο κ. Μπεγλίτης δεν εξελέγη βουλευτής Κορινθίας στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου και τοποθετήθηκε μέλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Προφανώς η επιστροφή του στο υπουργείο Εξωτερικών υποδηλώνει την πεποίθησή του ότι κλείνει τον κύκλο του στην πολιτική αφού δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος όντας δημόσιος υπάλληλος.
iefimerida.gr

12 σχόλια

  1. ΟΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΣΚΕΤΟΣ ΦΘΗΝΟΣ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΤΖΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΣΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΛΥΤΑ .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΣΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.ΟΟΟ ΧΙΛ ΕΥΡΩ.ΨΕΥΤΗ ΦΘΗΝΕ ΑΠΛΗΣΤΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ 10%
    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οπως εχει ξαναπει και καποιος εδω,
    τα νουδουπασοκια πανε σε σχολες
    γνωστες ως μποστανια,
    οπου καλλιεργουνται
    CIA assets..

    σας ξεσκεπασαν τα wikileaks
    συχαμενα πραχτορια,
    αλλα οι ελληνες,
    οταν δεν μαλακιζονται,
    κοιμουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιστροφή στις .... ρίζες!

    Περαστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

    ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ

    ( αφιερωμένο σε κάποιους σύγχρονους Εφιάλτες , υποτακτικούς κωλοσφουγάρειους της δεκάρας, που τολμούν προκλητικά και ξεδιάντροπα να λοιδορούν τον Ελληνικό λαό, (όλοι μαζί τα φάγαμε), όπου εδώ και 30 χρόνια πληρώναμε αγόγγυστα αυτά που μας επέβαλλαν οι ανάξιοι τυχοδιώκτες δοσίλογοι αφέντες της άρχουσας τάξης ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , και τώρα ζητούν ακόμη περισσότερα, την ίδια μας την ζωή…)
    Οι φόροι και τα χαράτσια που μας επέβαλλαν οι δοσίλογοι ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ τα τελευταία 30 χρόνια και ακόμα το χρέος αυξάνετε με μαθηματική πρόοδο , οι κλέφτες συνεχίζουν το φαγοπότι
    1) Φ.Π.Α 17% 19% 23% (τα ποσά που έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους είναι αμύθητα, παρακαλώ κάποιον ειδικό να μας πει το ποσό αυτό
    2) ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ( 3-4 είναι οι έκτακτες εισφορές που έχουν καταβάλει οι μικροεπιχειρηματίες για διάφορες δικαιολογίες όπως η στενωπούς του Αντρέα)
    3) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ,( τεράστιο σκάνδαλο που κόστισε στους επαγγελματίες ,χάθηκε πολύτιμο συνάλλαγμα για να οικονομήσουν οι ημέτεροι εισαγωγείς των ταμειακών μηχανών , το μέτρο αυτό εως σήμερα επί της ουσίας τίποτα δεν απέδωσε.)
    4) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ( μέρα παρά μέρα είχαμε αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών πάντα σκανδαλωδώς δυσανάλογες σε σχέση με τις παροχές που παρείχαν, παρ΄ όλα αυτά τα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων είναι άδεια)
    5) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ( ΤΟ 1980 η βενζίνη κυμαινόταν στις 20 δρχ/λιτ , σήμερα 700 δρχ/λιτ, μεγάλο μέρος της τιμής των καυσίμων είναι υπέρ του κράτους)
    6) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ (Το έτος 1980 το πακέτο των τσιγάρων ήταν 2-5 δραχμές/πακ. , σήμερα 780 δρχ εως 1700 δρχ/πακ. μεγάλο μέρος της τιμής των τσιγάρων είναι υπέρ του κράτους
    7) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    8) ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
    9) ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
    10) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
    11) ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
    12) ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    13) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
    14) ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (τεράστια ποσά).
    15) ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ).
    16) ΕΠΙΒΟΛΗ Φ.Π.Α. ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
    17) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
    18) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    19) ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΟΣΟΥ
    20) ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (από μικροεπαγγελματίες που μέχρι χθες ήταν φερέγγυοι και ανταποκρίνονταν κανονικά στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Αλλά σας πίστεψαν και επένδυσαν στην πατρίδα τους δημιουργώντας θέσεις εργασίας και πήγε στράφι ο αγώνας μιας ζωής , ρίξατε το καράβι στα βράχια και τώρα είναι άνεργοι και άστεγοι και λιμοκτονουν?
    21) ΕΙΣΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΔΕΚΟ
    22) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ (ΣΔΟΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ , ΤΑΧΙΣ )
    23) ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
    24) ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    Παρ΄ όλα αυτά το έλλειμμα από τον Μόρτη έως σήμερα εκτινάχτηκε κατά 23 δις,
    Δεν είμαι ειδικός για να απορυθμίσω πόσες ακόμα κατηγορίες φοροεισπρακτικών μέτρων έχουν παρθεί τα τελευταία 30 χρόνια , από το 1980 και μετά, και ποιο είναι το ακριβές ύψος των χρημάτων που εισέρευσαν στα κρατικά ταμεία .
    Κάποιος ειδικός ας δημιουργήσει σχετική λίστα ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της απάτης που έχει διαπραχθεί εις βάρος του, και οι δοσίλογοι συνεχίζουν την ίδια φορομπηχτική εισπρακτική πολιτική πάντα με την δικαιολογία της πάταξης της φοροδιαφυγής .
    Με τόσα φοροεισπρακτικά μέτρα η Ελλάδα έπρεπε να είναι η πλουσιότερη χώρα
    Γέμισαν οι Τράπεζες τις Ελβετίας με τον κλεμμένο ιδρώτα των Ελλήνων νοικοκυραίων
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ , ΓΙΑΤΊ? ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ?
    ΦΤΑΝΕΙΕΙΕΙ… ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ
    ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ¨
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ …


    «ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΠΟΙΑ "ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ" ΤΗΣ CIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. OTAN KLEINEI ENA MPOYRDELO ANOIGEI ENA SXOLEIO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Διαμαντοπούλου να πάει να διδάξει μία νέα μέθοδο διδασκαλίας στα σχολεία: με φωτοτυπίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι κωλοβλαχοι ελληναραδες που ψηφισαν αυτα τα νουδουπασοκογουρουνα αξιζουν αυτα που παθαινουν,και τα πολυ χειροτερα που θα παθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση