GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

Την προυπόθεση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας ως προυπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και την εξ...


Την προυπόθεση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας ως προυπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και την εξέταση της επιμήκυνσης μετά την έκεθση τηε τρόικας για τη χώρα μας, διατύπωσε ο επικεφαλής τυ Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιοούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά στην ελλάδα γιατί όπως γνωρίζετε μου αρέσει πολύα υτή η χώρα, είπε ο κ. Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει υπάρξει πολύ σημαντική συμβολή της ελλάδας στο ευρωπαικό οικοδόμημα. «Πρέπει να πω ότι δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει την ευρώπη χωρίς να αντιληφθεί τη συμβολή της ελλάδος στην ευρωπαική ταυτότητα», τόνισε και πρόσθεσε ότι έρχεται στην Ελλάδα ως φίλος.
Η Ελλάδα έχει πραγματικά καταβάλει τα τελευταία χρόνια μια τεράστια προσπαέθια για το δημοσιονομικό έλλειμμα και αυτό αναδυκνύει το κουράγιο της ελληνικής κυβέρνησης, είπε στη συνέχεια, αναφερόμενος στις προσπάθειες έντιμων ανθρώπων που πληρώνουν και διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες.
Το εκφράζω και εκτός Ελλάδος ότι οι έλληνες πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας και αυτό δεν είναι αντιληπτό από άλλους στην Ευρωζώνη.
«Παρόλα αυτά θα πρέπει να πω την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι η ελλάδα δεδομένων των εμπειριών των 2 τελευταίων ετών πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας και περνάει μια κρίση αξιοπίστίας… για αυτό τον τρόπο ανέφερα ότι οι πρωτεραιότητες θα είναι να έχουν οι έλληνες κατά νου ότι υπάρχουν βήματα τους επόμενους εβδομάδες και μήνες
Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι χρειάζεται να γίνει πρώτα η δημοσιονομική εξυγίανση κάτι που είναι κεφαλαιώδους σημασίας, όπως είπε, ως προυπόθεση σε ότι αφορά την επόμενη εκταμίευση.
Είμαι πεπεισμένος ότι η ελλάδα θα καταβάλει προσπάθειες για να αποδείξουν ότι σε ότι αφορά τη δημοσιονομική εξυγίοανση αναλαμβάνουν σοαβρά τις ευθύνες τους, πρόσθεσε.
Για το θέμα της επιμήκυνσης, ο πρόεδρος του Εurogroup είπε ότι θα πρέπι να εξαρτηθεί από τα ευρήματα της αποστολής της τρόιακς τις επόμενες εβδομάδες και θα συνδεθεί λαμάνοντας υπόπψην την έκθεση της τρόικας, ενώ συμπλήρωσε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα πρέπει να είναι αξιόπιστα και ισχυρά.
Ακόμη, υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής τα χαμηλά εισοδήματα έχουν υποφέρει πιο πολύ και θα ήταν ειλικρινές να μην υπάρχουν υπρβολικές απαιτήσεις από αυτή τη μερίδα του πληθυσμού αλλά από άλλα μερη της κοινωνίας. Πάντως, σχολίασε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις επιπλέον,αν και έχουν γίνει κάποια πράγματα για την αγορά της εργασίας.
Πρέπει να γίνει πιο ενεργή η αγορά και το περιεχόμενο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων χρειάζετια απελευθέρωση, είπε ο κ. Γιούνκερ, ενώ ανέφερε ότι όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να πεναπαπροσδιοριστεί γιατί η προσπάθεια αυτή.
Ο κ.Γιούνκερ τάχθηκε εξάλλου αντίθετος ως προς την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αυτό δε θα βηθούσε την Ελλάδα και θα διακινδύνευε όλη την Ευρωζώνη, ενώ κάλεσε όσους συνηγορούν σε αυτό ακολουθούν χαμηλούς τόνους.

4 σχόλια

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ... ΜΕΡΟΣ

    9/10 ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΚΥΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΕΙΟ ΛΑΟΣ.

    ΔΗΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    8 ΣΤΟΥΣ 10 ΖΗΤΑΝΕ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.

    ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ( ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΛΠ )

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΩΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΑΣΑΙ.Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΗΔΑΕΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.ΟΥΣΤ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 22 Αυγ 2012 10:25:00 μ.μ.

    ΣΚΥΨΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση