GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στο Λίβανο...

Ένας σουνίτης σεΐχης βρήκε τον θάνατο σήμερα από ελεύθερο σκοπευτή στην Τρίπολη, την μεγαλύτερη πόλη στον βόρειο Λίβανο, δολοφονία που πυροδ...

Ένας σουνίτης σεΐχης βρήκε τον θάνατο σήμερα από ελεύθερο σκοπευτή στην Τρίπολη, την μεγαλύτερη πόλη στον βόρειο Λίβανο, δολοφονία που πυροδότησε νέες συγκρούσεις, οι οποίες συνδέονται με την σύρραξη στη Συρία, και από τις οποίες προέκυψαν άλλοι δύο νεκροί, όπως ανακοίνωσε στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο θάνατος του 28χρονου σεΐχη Χάλεντ ελ Μπαραντέι, προκάλεσε βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν την αυγή μετά την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στο αλαουϊτικό προάστιο του Τζαμπάλ Μόχσεν και του σουνιτικού προαστίου του Κόμπε. Είναι στο τελευταίο αυτό προάστιο που τραυματίσθηκε σοβαρά ένας άνθρωπος, το οποίο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ένας τεχνικός και ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Arabia τραυματίσθηκαν στο πόδι και στο κεφάλι από αδέσποτα πυρά κοντά στο Μπαμπ ελ Τεμπάνεχ.
Οι συγκρούσεις με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών προκάλεσαν σημαντικές πυρκαγιές στις φτωχές συνοικίες της παραθαλάσσιας πόλης, τονίζουν δημοσιογραφικές πηγές.
Οικογένειες προσπαθούσαν να διαφύγουν ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους των διαμερισμάτων τους, από τις οποίες κατέβαζαν ξύλινες σκάλες.
Περί τις 08:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) οι ένοπλοι από τα δύο προάστια αναδιπλώθηκαν και τα όπλα σίγησαν. Έξι καταστήματα στο κέντρο της πόλης παραδόθηκαν στις φλόγες, τέσσερα εκ των οποίων ανήκουν σε αλαουίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση