GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιασαν τόπο τα κριτήρια…

Οι μόνες εισπράξεις που πάνε καλά είναι αυτές που προέρχονται από την εφαρμογή της νέας μεθόδου για τον αυτόματο προσδιορισμό του ΦΠΑ ...


Οι μόνες εισπράξεις που πάνε καλά είναι αυτές που προέρχονται από την εφαρμογή της νέας μεθόδου για τον αυτόματο προσδιορισμό του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με βάση συγκριτικά αντικειμενικά κριτήρια.
Συναγερμός στο υπουργείο Οικονομικών για τα φορολογικά έσοδα που συνεχίζουν να κινούνται με ρυθμούς χαμηλότερους από τον στόχο και απειλούν με εκτροχιασμό τον προϋπολογισμό. Οπως έλεγε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι μόνες εισπράξεις που πάνε καλά είναι αυτές που προέρχονται από την εφαρμογή της νέας μεθόδου για τον αυτόματο προσδιορισμό του ΦΠΑ σε επιτηδευματίες με βάση συγκριτικά αντικειμενικά κριτήρια. Τα έσοδα από αυτήν την πηγή σημειώνουν αύξηση 14% καθώς σχεδόν όλοι οι φορολογούμενοι αποδέχονται τα νέα φύλλα καταλογισμού του ΦΠΑ και καταβάλλουν τον φόρο.
Αύξηση 15%
Σχετικά καλά πάνε και οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο καθώς καταγράφουν αύξηση 15% αν και απέχουν αρκετά από τον ετήσιο στόχο του μνημόνιου. Στα υπόλοιπα μέτωπα των εσόδων, τα πράγματα πάνε χάλια, τόνιζε πηγή με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Για τον φόρο εισοδήματος η εικόνα θα ξεκαθαρίσει στο τέλος Αυγούστου με τα εγκαίνια εφαρμογής της νέας ρύθμισης για την τμηματική καταβολή του φετινού εκκαθαριστικού.
Η απειλή
Πάντως, η ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών για την πορεία των εσόδων είναι έκδηλη και δεν είναι τυχαία η φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα ότι ελπίζουμε να μη χρειασθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για το 2012 λόγω υστέρησης των εσόδων.
Η λύση
Αν δεν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τους στόχους για τα έσοδα όχι μόνο για φέτος αλλά και για την επόμενη διετία, λένε στο υπουργείο σημειώνοντας ότι οι αντοχές των συνεπών και ειλικρινών φορολογούμενων έχουν εξαντληθεί. Αν υπάρξει περαιτέρω αύξηση της φορολογίας θα μείνει στα χαρτιά αφού οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να σηκώσουν τα νέα βάρη και αναγκαστικά θα κάνουν στάση πληρωμών. Εως 15% του ΑΕΠ
Με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ασχολείται και το γερμανικό περιοδικό «Stern» παραθέτοντας δηλώσεις του διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκου Λέκκα, σύμφωνα με τις οποίες «η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει στο 12 με 15% του ΑΕΠ, πρόκειται δηλαδή για 40 με 45 δισ. ευρώ ετησίως. Αν μπορούσαμε να εισπράξουμε ακόμη και τα μισά από αυτά, το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυνόταν. Αυτό απαιτεί φυσικά πολιτική βούληση». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά την άποψη του κ. Λέκκα πολλές έρευνες αποτυγχάνουν λόγω ελλιπούς συνεργασίας των ελληνικών τραπεζών καθώς από τις 5.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για άνοιγμα λογαριασμών μόνο για 214 υποθέσεις αυτό έχει γίνει εφικτό.
Το ίδιο τροπάρι
Για μία ακόμα φορά η ΕΚΤ επαναλαμβάνει το τροπάρι ότι για την ανταγωνιστικότητα ευθύνονται οι μισθοί και θέτει, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα μείωσης και των κατώτατων. Ζητά μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο καθορισμού των μισθών «φωτογραφίζοντας» τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και κάνει λόγο για χαλάρωση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων και συρρίκνωση των κατώτερων μισθών.
Επισημαίνεται ότι με βάση τις επιταγές του μνημονίου η κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει με τα συνδικάτα και τους εργοδότες για τον τρόπο καθορισμού του κατώτερου μισθού που εφεξής θα προσδιορίζεται με νομοθετική ρύθμιση και όχι με συλλογική διαπραγμάτευση. Κ.Α.
Ενδιαφέρον για την απόκτηση της βουλγαρικής Globul, θυγατρικής του ΟΤΕ, εξέφρασε ο… ιδιοκτήτης του Οργανισμού, Deutsche Τelekom. Οι Γερμανοί, μην μπορώντας ως κάτοχοι του 40% του ΟΤΕ να αναλάβουν υποχρεώσεις που αναλογούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, επιλέγουν την αγορά στοιχείων του ενεργητικού της προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ομίλου. Σημειώνεται ότι οι ανάγκες αυτές είναι της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 με τη «μαύρη τρύπα» να εκτιμάται γύρω στα 900 εκατ. Μ.Α.
Δύο νέες λύσεις Συσσώρευσης Κεφαλαίου με επένδυση σε αμοιβαία της Pimco προσθέτει η Allianz Ελλάδος στους τομείς Σύνταξης και Αποταμίευσης, τα ασφαλιστικά τύπου Unit-Linked, My Total Return και My Multi Asset. Στοχεύουν μακροπρόθεσμα στη συσσώρευση ενός κεφαλαίου και τα χαρακτηρίζουν η υψηλή τους αξία και η ανταποδοτικότητά τους. Μ.Α. Σ. ΡΟΜΠΟΛΗΣ: ΣΕ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΗΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Χάθηκε το μέτρο με την ανεργία
Νέο άλμα της ανεργίας από την εφαρμογή του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ προβλέπει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, και επισημαίνει ότι για να επανέλθει η ανεργία στα επίπεδα του 2008 θα χρειασθούν 11 χρόνια. Ο κ. Ρομπόλης εκτιμά ότι με τις προωθούμενες περικοπές δαπανών 11,5 δισ. ευρώ, η ανεργία το 2013 θα ανέλθει στο 28% με 29% και η ύφεση στο 5% με 5,5% αναφέροντας ότι «υπολειπόμαστε κατά 674.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με την απασχόληση του 2008».
Για να απορροφηθεί το απόθεμα της ανεργίας θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2008, το 2023, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Ρομπόλη, η ανεργία των νέων καλπάζει, ανερχόμενη στο 55%, καθώς ένα παιδί που δεν μπαίνει ύστερα από μια πενταετία στην αγορά εργασίας, όσα έχει μάθει έχουν απαξιωθεί.

2 σχόλια

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!


    ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ!


    ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mην αγγίζετε τα ειδικα μισθολόγια ,

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ

    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ

    Mήν φορολογείτε ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    Κόψτε όλες και ολόκληρες τις συντάξεις να σωθεί το πολιτικό συστημα,

    των απατεώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση