GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να αναλάβει δράση ο ΟΗΕ για τους σύρους πρόσφυγες

Συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι είχε η Τουρκία σχετικά με την πιθανότητα φιλοξενίας των σύρων προσφύγων στη χώρα. Σύμφωνα με τον το...

Συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι είχε η Τουρκία σχετικά με την πιθανότητα φιλοξενίας των σύρων προσφύγων στη χώρα. Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου η Άγκυρα αναμένει ο διεθνής οργανισμός να λάβει σαφή μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.
«Αναμένουμε τα Ηνωμένα Έθνη να ασχοληθούν με το ζήτημα της προστασίας των προσφύγων μέσα στη Συρία και, ει δυνατόν, της φιλοξενίας τους σε καταυλισμούς εκεί», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες και την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδια για ανθρωπιστικά θέματα, Βάλερι Έιμος.
Η Τουρκία υποστηρίζει την πρόταση δημιουργίας μιας ζώνης προστασίας για τους αμάχους που θα τελεί υπό διεθνή προστασία την ώρα που εντείνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του σύρου προέδρου Άσαντ και των αντικαθεστωτικών.
Έως και 5.000 πρόσφυγες περνούν καθημερινά στην Τουρκία τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν χθες ότι μέχρι και 200.000 άνθρωποι ενδέχεται να εγκατασταθούν στην Τουρκία αν επιδεινωθεί η κατάσταση στη Συρία.
Παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διεθνείς δυνάμεις είναι έτοιμες να στηρίξουν την ιδέα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας και ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων, όπως θα επιθυμούσαν οι αντάρτες στη Συρία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι ΥΠΕΞ του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα σε αυριανή σύνοδο στην οποία θα μετέχει και ο Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση