GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: «Μπερδεμένος νεοναζί» ο μακελάρης του ναού των Σιχ

Είχε διασυνδέσεις με ρατσιστικές οργανώσεις   Ο πρώην στρατιωτικός Γουέιντ Μάικλ Πέιτζ που άνοιξε αδιακρίτως πυρ στο ναό των Σ...

Είχε διασυνδέσεις με ρατσιστικές οργανώσεις
 
Ο πρώην στρατιωτικός Γουέιντ Μάικλ Πέιτζ που άνοιξε αδιακρίτως πυρ στο ναό των Σιχ στο Ουισκόνσιν είναι, σύμφωνα με τις περιγραφές των αμερικανικών ΜΜΕ, ένας «μπερδεμένος νεοναζί» που έπαιζε μουσική σε ένα συγκρότημα «λευκής υπεροχής».
Σύμφωνα με την ΜΚΟ προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών Southern Poverty Law Center (SPLC – Νομικό Κέντρο Φτώχειας του Νότου), ο 40χρονος είχε διασυνδέσεις με ρατσιστικές οργανώσεις, κυρίως μέσα από τις δραστηριότητες του ως μουσικός της μπάντας End Apathy, την οποία ειχε σχηματίσει το 2005. Μάλιστα, το 2010 είχε δώσει συνέντευξη σε μια νεοναζιστική ιστοσελίδα υποστηρίζοντας πως έφυγε το 2000 από την γενέτειρά του, το Κολοράντο, προκειμένου να ακολουθήσει μια καριέρα μουσικού.
«Για τη μουσική μου εμπνέομαι από τις ανήσυχες σκέψεις μου γύρω από το γεγονός πως διαθέτουμε τις δυνατότητες, ως άνθρωποι, να καταφέρουμε πολλα περισσότερα, είτε από μόνοι μας, είτε ως κοινωνία», ανέφερε, κάπως αόριστα, στη συνέντευξη του αυτή, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε νύξη σε βία ή βίαιες πράξεις.
Ο Πέιτζ είχε ένα τατουάζ στο μπράτσο που αναφερόταν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ενώ είχε ασπαστεί διάφορες ρατσιστικές θεωρίες σχετικά με την «ανωτερότητα» της λευκής φυλής.
Πηγές του αμερικανικού στρατού αναφέρουν πως ο δράστης είχε καταταγεί το 1992 κι είχε υπηρέτησε στο στρατόπεδο του Φορτ Μπραγκ στη Βόρειο Καρολίνα, αλλά είχε αποπεμφθεί από το στράτευμα το 1998 για «ανάρμοστη συμπεριφορά», καθώς ήταν μεθυσμένος εν ώρα καθήκοντος.
«Οι έρευνες μας προχωράνε με γνώμονα τη σημασία ορισμένων από τα τατουάζ που έφερε. Όλα τούτα είναι στοιχεία ενός γρίφου που ίσως θα μας επιτρέψει να διαλευκάνουμε τα κίνητρα της τόσο απεχθούς αυτής πράξης», δήλωσε στο δίκτυο ABC ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Όπλων, Καπνού και Εκρηκτικών Τομ Αχερν.
Τον τελευταίο καιρό, ο δράστης διέμενε στη πόλη Νάσβιλ, στο σπίτι ενός φίλου του, με τον οποία παίζανε μαζί μουσική. «Ειμαι πολύ διακριτικός άνθρωπος και δεν χώνω τη μύτη μου στις ζωές των άλλων», αναφέρει ο Τζόζεφ Ράκλεϊ, πατέρας του νεαρού φίλου του Πέιτζ, προσθέτοντας πως «το μόνο που είχα προσέξει ήταν πως ειχε ξυρισμένο κεφάλι και πολλά τατουάζ. Δεν είχα καταλάβει πως μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με νεοναζιστές. Η μόνη μου συνδιαλλαγή μαζί τους ήταν όταν πήγαινα και τους έλεγα να μην παίζουν τοσο δυνατά τη μουσική τους γιατί με ενοχλούσε».
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση