GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μέτρο κοινωνικής γενοκτονίας η εφεδρεία»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ Β΄...

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ Β΄ Αθηνών και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας έκανε την εξής δήλωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θεωρεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, με όποιο επικοινωνιακό χρυσόχαρτο το επικαλύψει ή με όποια νέα μορφή το εμφανίσει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αντισυνταγματικό, παράνομο, βάρβαρο, αντεργατικό και απάνθρωπο. Είναι προθάλαμος για την ανεργία, οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία τους δημοσίους υπαλλήλους και σε διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας.
Οι όποιες αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι «για τα μάτια του κόσμου», αφού η εργασιακή εφεδρεία ή εφαρμόζεται ή καταργείται και δεν υπάρχει καμία ενδιάμεση λύση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί για να μην περάσει αυτό το ανθρωποκτόνο μέτρο και μόλις ανοίξει η Βουλή θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας».

8 σχόλια

  1. Σαμαράς: Να ξηλωθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν μείωσαν τη μισθοδοσία.

    Την απομάκρυνση όλων των διοικητών ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και το προσωπικό των εταιρειών τους ζήτησε ο πρωθυπουργός.

    Hδη το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ Αναστάσιου Μπαράκου, αφου η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις αμοιβών του προσωπικού με το επιχείρημα της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγή.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Μέργος καταγράφουν ήδη το μισθολογικό κόστος σε όλες τις εποπτευόμενες ΔΕΚΟ και σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις για όσους δεν εφάρμοσαν τη νομοθεσία .

    Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Μάρτιο και οι περικοπές στους μισθούς θα γίνουν αναδρομικά από την αρχή του χρόνου.
    ________________
    Όχι απλά ξήλωμα.
    Ξήλωμα, μήνυση και αγωγή.
    Είναι έγκλημα να πεθαίνουν από την πείνα συνάνθρωποί μας και αυτοί να δίνουν υπέρογκους μισθούς.
    Μισθούς που επιβαρύνουν το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών.
    Το χρήμα είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία.
    Όταν συσσωρεύεται κάπου, λείπει από κάπου αλλού.
    Η ποσότητα του χρήματος είναι συγκεκριμένη και μικρή
    (αυτό σημαίνει κρίση).
    Όποιος δεν αναλαμβάνει μερίδιο, κάποιος άλλος υποφέρει.

    Οι των ΔΕΚΟ δε, πρέπει να αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο διότι έχουν πάρα πολύ “λίπος”.
    Οι μισθοί σε όλες τις ΔΕΚΟ πρέπει να κυμανθούν από 500-1000 ευρώ max.
    Οι πρόεδροι και οι διευθυντές, μέχρι να βγούμε από την κρίση, πρέπει να παίρνουν max 2.000.

    Σε όποιον δεν αρέσει, να πάει σπίτι του._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωνάζουνε στην Ε.Ε: ΑΠΟΛΥΣΤΕ από το δημόσιο τους κομματικούς στρατούς 38 ετών!

    - Απαντάμε εμείς: Δεν απολύεται κανείς! Εφεδρεία, Μετάταξη, Εθελούσια με αποζημίωση κτλ. κτλ.


    Φωνάζουνε στην Ε.Ε: Σταματήστε το συνταξιοδοτικό σύστημα “πολυτελείας” με συνταξιούχους 40-45 ετών που δεν υπάρχει παγκοσμίος πουθενά αλλού!

    - Απαντάμε εμείς:Δεν αγγίζουμε τα “δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα” γιατί μετά δεν έχουμε πού να κρυφτούμε από τους μπραβους του ΠΑΜΕ και τους κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ…

    Κατά τα άλλα, μας φταίνε οι Φράγκοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που κρύβεται ο πρόεδρος των Πακιστανών με το αυτοκολλητάκι του τον Κωνσταντίνου ;

    Γιατί δε βγαίνουν τώρα να ζητήσουν συγνώμη από την οικογένεια του κοριτσιού;

    Αρκετές ημέρες έχουν περάσει από την ...αποκάλυψη της Πακιστανικής ταυτότητας του δράστη της βάναυσης κακοποίησης της 15χρονης Ελληνίδας στην Πάρο και απορούμε:
    Που κρύβεται εκείνος ο ανεκδιήγητος τύπος που παριστάνει τον πρόεδρο των Πακιστανών Ελλάδος;
    Μιλάμε για τον Τσαβέντ Ασλάμ, λαλίστατο σε πολλές άλλες περιπτώσεις, αλλά εξαφανισμένο από προσώπου γης αυτές τις ημέρες.

    Γιατί άραγε δε νιώθει την ανάγκη να πάρει αλαμπρατσέτα τους συντρόφους του και να βγει στα αγαπημένα του κανάλια για να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη για την ελεεινή πράξη του συμπατριώτη του;

    Γιατί κρύβεται;
    Και τι επαγγέλλεται ο συγκεκριμένος «κύριος»;
    Πως βγάζει το ψωμάκι του;
    Θα μας απαντήσει στο ερώτημα αυτός ή κανένας «συμπαραστάτης», «αλληλέγγυος» κ.τ.λ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ 9:24, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ 600000 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ? ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ? ΑΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ? ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ? ΠΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 5000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΙ ΕΒΓΑΖΕ 100000? ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.. ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΤΟΔΕΞΙΑ.... ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ 500 ΜΕΓΑΛΟΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΤΡΩΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 9 Αυγ 2012 11:35:00 μ.μ.
    ακομα και τωρα το ονειρο πολλων ελληνων ειναι να γινουν ΔΥ. Ξερεται πολλες χωρες που οι νεοι εχουν τετοια ονειρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ηλίθιε 11:35:00 μ.μ., αυτό που μετράει είναι σε τι σχέση βρίσκεται ο αριθμός των ΔΥ με τις υπηρεσίες που παρέχουν και τι μισθό παίρνουν. στην Ελλάδα μετά την 'αλλαγή' έχουμε υπηρεσίες τριτοκοσμικού κράτους και μισθούς υψηλότερους από τα προηγημένα βιομηχανικά κράτη, όπως και συντάξεις. πανηλίθιε, που το διάβασες αυτό ότι σε Γερμανία, Ελβετία, BENELUX, Σκανδιναυΐα κλπ. δουλεύουν ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ; και ποτε καραγκιόζη ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση επί σκατοδεξιας η τώρα που πληρώνουμε τα γραμματια της 'αλλαγής';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Eπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέπεμψε “SOS” για εφτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας και τους έδωσε διορία μέχρι τις 21 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε θα αποφανθεί για το ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα και με ποιους όρους, να πάρουν μέρος σε αυτό.

    Έδωσαν στη δημοσιότητα τις ελλείψεις στους φακέλους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν και των οποίων η τυχόν μη αδειοδότηση στις 21 Αυγούστου μπορεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα!

    Οι ΠΑΕ με τις μικρές ελλείψεις

    Μικρές είναι ελλείψεις στους φακέλους των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού που δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή και κινδυνεύουν με πρόστιμο από πέντε έως 50.000 ευρώ, αλλά ακόμη κι αν δεν διευθετήσουν την εκκρεμότητα η παρουσία τους στο πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένη.

    Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Βέροια η οποία επιπρόσθετα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε. Πάντως από τη Βέροια έγινε γνωστό ότι αργότερα εστάλη η εγγυητική επιστολή, άρα υπάρχει ανοιχτό μόνο το θέμα του προϋπολογισμού.

    Οι πέντε ΠΑΕ που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα

    Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πέντε ΠΑΕ οι οποίες δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και σε περίπτωση που το ποσό που οφείλουν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κινδυνεύουν με ποινή που αρχίζει από αφαίρεση ΔΕΚΑ βαθμών και φτάνει έως τον ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ .

    Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος, Άρης, ΟΦΗ που ήταν γνωστές μέχρι σήμερα αλλά και ο Πανθρακικός.

    Με εξαίρεση την ΑΕΚ ,ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες δεν έχουν καταθέσει ούτε εγγυητική επιστολή.

    Κινδυνεύουν με αποβολή Κέρκυρα και Πλατανιάς!

    Σε ποιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κέρκυρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μετοχική της σύνθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει στείλει προς έγκριση την μεταβίβαση του 30% των μετοχών σε φυσικό πρόσωπο το οποίο όμως δεν μπορεί από τα εισοδήματα που εμφανίζει να αποδείξει ότι μπορεί να αγοράσει τις μετοχές.( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΈΓΑ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το οποίο δυστυχώς θα έπρεπε να φέρει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην πόρτα παραγόντων και τον ομάδων πολύ σύντομα ) Αυτή η περίπτωση χαρακτηρίζεται ως «βαρεία» και η ποινή που προβλέπεται είναι η αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ο δε Πλατανιάς, δεν έχει καταθέσει ούτε καν φάκελο!!!!!!!!!!!!!

    Αδειοδότηση από την ΕΕΑ έχουν πάρει οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρ. και Skoda Ξάνθη.

    Γιατί να αρχίσει το πρωτάθλημα στην χώρα μας;

    Ποιοι είναι αυτοί που πάνε σε ομάδες ως πρόεδροι, παράγοντες; επενδύτες; δεν θα ήταν καλύτερα να περάσουν πρώτα από τον ΣΔΟΕ τα πόθεν έσχες τους και να κατατεθούν στο υπουργείο οικονομικών και εμπορίου να δούμε τι γόνατα έχουν;

    Αν αγαπάνε την ομάδα τους όπως λένε ΌΛΟΙ όμως με το ιδιώνυμο να κινδυνεύουν να τα χάσουν την περιούσια τους ΑΝ ΈΧΟΥΝ ...

    Δεν γίνεται κύριοι σε μια χώρα να κόβουν φάρμακα, υγεία, παιδεία, σύνταξης κ.ο.κ και να θέλουν κάποιοι να μην πληρώνουν ΤΊΠΟΤΑ γιατί; γιατί; δεν βάζουν τίποτα, άρα δεν έχουν να χάσουν ΤΊΠΟΤΑ..

    Μήπως όλα γίνονται για να κλέβουν κάποιοι τα λεφτά της UEFA; ονομάστε το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΡΙΝΑΚΙΑΔΑ να τελειώνουμε πια με όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΎΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΊΑ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥ .

    1000 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.


    ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΒΑΘΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση