GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Συρία καθίσταται τσιφλίκι ξένων μισθοφόρων

Η Συρία όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε τσιφλίκι ξένων μισθοφόρων. Τα συριακά ΜΜΕ τη Δευτέρα μετέδωσαν ότι τα κυβερνητικά στρατεύμα...

Η Συρία όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε τσιφλίκι ξένων μισθοφόρων. Τα συριακά ΜΜΕ τη Δευτέρα μετέδωσαν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα αιχμαλώτισαν στην πόλη Χαλέπι στο βόρειο τμήμα της χώρας ομάδα αξιωματικών από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Σ΄αυτή την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν τη μεγάλη επιχείρηση εναντίον του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».
Οι «στρατιώτες της τύχης» κυριεύουν χωριά και συνοικίες της πόλης και τις παραδίδουν στον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Νωρίτερα τα δυτικά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει ότι η παροχή «στρατιωτικής υποστήριξης» στους ενόπλους στηςανλς πραγματοποιείται από μυστική βάση στην περιοχή της πόλης Ανταν στη Νότια Τουρκία. Η βάση αυτή κατασκευάστηκε από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Κοντά της λειτουργεί η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ιντζιρλίκ.
Σχολιάζοντας την αιχμαλώτιση στο Χαλέπι ξένων μισθοφόρων, ο εμπειρογνώμονας Βιτάλι Ναούμκιν δήλωσε στη “Φωνή της Ρωσίας”:
- Στη συμμετοχή στην επιχείρηση αξιωματικών της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο. Γιατί είναι γνωστό ότι ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», εξοπλίζεται, εκπαιδεύεται και εφοδιάζεται από εκπαιδευτές από ολόκληρη σειρά αραβικών κρατών και από την Τουρκία. Και δεν είναι εκπληκτικό το ότι σήμερα τέτοια πρόσωπα συμμετέχουν άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις. Ίσως, – σαν εκπαιδευτές, ίσως, σαν μισθοφόροι. Όμως το γεγονός ότι έχουν αιχμαλωτιστεί και, πιθανώς, θα παρουσιαστούν στα ΜΜΕ, τίποτα, γενικά, δεν θα αλλάξει. Οιπροαναφερόμενεςχώρεςυποστηρίζουναπροκάλυπτατησυριακήαντιπολίτευση.
Τη Δευτέρα ανώνυμος εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σαν να υπέγραψε εντολή που επιτρέπει στη ΣΙΑ και σε άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ να παρέχουν βοήθεια στους Σύρους αντάρτες. Παράλληλα η εφημερίδα «Washington Post» έγραψε ότι οι σημαίνοντες Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές των ΗΠΑ, απαίτησαν από την κυβέρνηση της χώρας να ξεκινήσει ενεργό υποστήριξη των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης στη Συρία. Επίσης οι πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας υποστηρίζουν ότι η απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να εισβάλει στη Συρία συμβάλλει στο ότι η σύγκρουση σ΄αυτή τη χώρα θα είναι πιό παρατεταμένη και πιό αιματηρή.
Προ ημερών τα παγκόσμια τηλεοπτικά κανάλια παρουσίασαν ένα καταλημμένο από τη συριακή αντιπολίτευση σημείο ελέγχου διέλευσης στα συρο-τουρκικά σύνορα. Στις σκηνές βίντεο φαινόταν εξτρεμιστές με τη σημαία της «Αλ-Κάιντα», οι οποίοι έλεγαν ότι στη Συρία εναντίον του Μπασάρ Άσαντ πολεμούν εθελοντές από την Αλγερία, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Τυνησία. Και η σαουδαραβική εφημερίδα «Al-Sharq» επικαλούμενη πηγές στις ειδικές υπηρεσίες της Ιορδανίας έγραψε ότι ο συνολικός αριθμός των μαχητών της «Αλ-Κάιντα», που μάχονται με το μέρος της συριακής αντιπολίτευσης, ανέρχεται τουλάχιστον σε 6 χιλιάδες. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο τον τελευταίο καιρό, αντικαθρεπτίζοντας την επέκταση της έξωθεν στρατιωτικής επέμβασης στις υποθέσεις της Συρίας.
Πηγή

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση