GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαφές Χίλαρι Κλίντον – τουρκικής ηγεσίας για τη Συρία

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο επίκεντρο των συζητήσεων της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον με τον τούρκο ο...

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο επίκεντρο των συζητήσεων της αμερικανίδας ΥΠΕΞ
Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου
Κωνσταντινούπολη 
Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, όπου έχει επαφές με την τουρκική πολιτική ηγεσία για την κατάσταση στη Συρία.
Μετά τη συνάντησή της με τον τούρκο ΥΠΕΞ η Κλίντον τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία θα διευρύνουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για τη Συρία. Ιδιαίτερη υπήρξε η αναφορά της στην υπόθεση των Κούρδων του ΡΚΚ, ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την Αγκυρα.
«Η Συρία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο των ανταρτών του ΡΚΚ» είπε και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συμμερίζονται τις ανησυχίες της Τουρκίας για το θέμα. Υπάρχουν «σχέσεις», είπε, ανάμεσα στην Χεζμπολάχ, το Ιράν και την Συρία, οι οποίες «παρατείνουν τη ζωή του καθεστώτος Ασαντ».
Ηδη, όπως έχει γίνει γνωστό, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα «παγώσει» όποιους πόρους μπορεί να έχει η Χεζμπολάχ που υπόκεινται στην δικαιοδοσία των ΗΠΑ και απαγόρευσε στους Αμερικανούς και στις εταιρείες των ΗΠΑ να συναλλάσσονται μαζί της.
Παρέμβαση στην υπόθεση της Συρίας έκανε και ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας ότι το Παρίσι  έχει δεσμευθεί στην αναζήτηση «πολιτικής λύσης».
Συγκρούσεις και «θερμά επεισόδια»
Λίγες ώρες προτού φθάσει στην Τουρκία η Χίλαρι Κλίντον σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε συριακά και ιορδανικά στρατεύματα στη μεθόριο των δύο χωρών, με αφορμή την προσπάθεια στελεχών του καθεστώτος, αλλά και εκατοντάδων προσφύγων να διαφύγουν.
Σύμφωνα με τους Ιορδανούς, Σύροι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας περίπου 500 προσφύγων, περιλαμβανομένων λιποτακτών και στελεχών του καθεστώτος που αποσκίρτησαν.
Ανδρες της ιορδανικής συνοριοφυλακής ανταπέδωσαν τα πυρά όταν οι Σύροι συνέχισαν να πυροβολούν εναντίον προσφύγων που βρίσκονταν ήδη στο ιορδανικό έδαφος. Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών σημειώνονται στο Χαλέπι.
«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός κατάφερε να ανακαταλάβει ορισμένες στρατηγικής σημασίας θέσεις στη συνοικία Σαλαχεντίν» δήλωσε ο Αμπντέλ Καντέρ Σάλεχ, διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τον οποίο έχουν συγκροτήσει λιποτάκτες και πολίτες που πήραν τα όπλα.
Στη Δαμασκό, σύμφωνα με πολίτες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις σε προάστια της πόλης.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση