GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε ώρες κατέθετε ο Ρουμελιώτης για τον Παπανδρέου...

Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθν...

Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία.
Μιλώντας στους Times της Νέας Υόρκης, ο κ. Ρουμελιώτης είχε πει ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».

10 σχόλια

  1. ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΑρλαμας δεν προκειται να αφησει ο Παπανδεου να παει φυλακη, τους συνδεει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

    Πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου στη λίστα;

    Είναι 1740 φυσικά πρόσωπα, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν πτωχεύσει, δηλαδή για επιχειρηματίες οικονομικά δραστήριους.

    Το περίεργο είναι ότι από τον τότε υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα, στη συνέχεια άλλαξε η απόφαση αναρτήθηκαν στη Βουλή με δικαίωμα στους βουλευτές μόνο να τα δουν χωρίς να μπορούν να πάρουν αντίγραφο, ούτε να μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις...

    Και να σας πω και κάτι άλλο; Ήδη την Κυριακή που μας πέρασε ήρθε στη δημοσιότητα ότι 1727 μεγαλοκαταθέτες έβγαλαν στο εξωτερικό παραμονές των εκλογών, δηλαδή τώρα το Μάιο του 2012, 3 δις ! Ανεξάρτητα αν ήταν νόμιμη αυτή η εξαγωγή, το υπουργείο Οικονομικών ήλεγξε αυτά τα χρήματα των 1727 καταθετών αν ήταν νόμιμα αποκτημένα, αν έχουν φορολογηθεί, το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων;;

    Θα πρέπει στην κοινή γνώμη επιτέλους να δοθεί μια εξήγηση... Το κράτος πρέπει να συγκεντρωθεί. Να υπάρξει ένα οικονομικό νοικοκύρεμα για να μην αντιδρούν οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οποίοι δεν έχουν!

    Πόσα είναι περίπου τα χρήματα που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο;

    Αν σκεφτείτε ότι ήταν 1740 και ο μικρότερος οφειλέτης είχε 1.000.000 οφειλή... Με έναν γρήγορο υπολογισμό θα καταλάβετε ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό...

    Γιατί δεν σας παρέδωσαν τη λίστα έτσι ώστε να τη μελετήσετε;

    Υπήρξε απόφαση ότι δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ούτε αντίγραφο, ούτε να κρατήσουμε σημειώσεις όπως σας είπα και προηγουμένως. Υπήρξε πολιτική απόφαση.
    Και βεβαίως εδώ πρέπει να πω, ότι η επίκληση που υπήρξε κάποια στιγμή ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει... αυτό δεν είναι ακριβές.

    Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προστατεύει άλλα μεγέθη. Υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο, οφειλέτες των οποίων η οφειλή προς το Δημόσιο, βεβαιωμένη, υπερβαίνει το ποσό των 170,000 ευρώ, η πολιτεία έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί το όνομα.

    Εκτός από τα 500 εκατομμύρια που χρωστάει ο κ. Δασκαλαντωνάκης, ο οποίος αναφέρεται στη λίστα, έτσι δεν είναι κ. Βόζεμπεργκ, υπάρχουν άλλοι με μεγάλα ποσά;

    Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μεταξύ των 1740 υπάρχουν αρκετοί με μεγάλα χρηματικά ποσά... Πολύ μεγάλα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει και εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει από την Κυβέρνηση, είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι ενέργειες έχουν γίνει εναντίον αυτών των προσώπων. Αν έχουν δεσμευθεί ακίνητα, αν έχει ελεγχθεί για τις οφειλές αυτές το πόθεν έσχες κτλ.

    Οι οφειλέτες αυτοί είναι πτωχευμένοι ή ζωντανοί οικονομικά και μπορούν να πληρώσουν;

    Η συντριπτική πλειονότητα είναι υγιείς επιχειρηματίες. Αλλά και ένας να είναι υγιής και να οφείλει τόσα μεγάλα ποσά και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, το πολιτικό προσωπικό για να δείχνει αξιόπιστο θα πρέπει να δώσει στην κοινή γνώμη πληροφορίες για το πώς ενήργησε εναντίον αυτού του προσώπου.

    Όταν μιλάμε δε για έναν κατάλογο 1700 προσώπων, ο πολίτης κατά του οποίου επιβάλλονται σκληρά μέτρα αγανακτεί όταν ακούει τέτοια φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης να καταθέσει και να δικαστεί για εσχάτη προδοσία, γιατί ενώ ήταν διορισμένος από την Ελλάδα στο ΔΝΤ για να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του δεν έκανε τίποτα να τη προστατέψει , σύμφωνα με τα λεγόμενα του .
    Β.Δ.Δ ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7.49
    Αν ο Ρουμελιώτης πρεπει να δικαστει για εσχατη προδοσία ο ΓΑΠ ο Παπακωνσταντινου ο Δρουτσας γιατι πρεπει να δικαστουν; μηπως ουτε καν απο δικη πρεπει να περασουν και να εκτελεστουν δημοσια σαν κοπροσκυλα;

    Δηλαδη μας λες οτι φερει βαρυτερες ευθυνες ο Ρουμελιώτης από τον ξεπουλημενο ως το κοκκαλο ΓΑΠ;

    Αντι να τριξει ο αραμπας τρίζει το κατρακυλι.

    Δεν θα την γλυτωσει αυτος ο τεμπελχανας αιωνιος τουριστας αυτο το απόλυτο μηδενικο αυτο το ξεπεσμα ο ξεφτιλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ.

    ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΩΣ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ.

    ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΕΠΡΑΤΕ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΥΣΤΟΚΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΙΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ.
    ΑΡΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΦΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΝ ΓΑΠ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΥΤΕ ΑΠ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΕΚΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.ΟΜΩΣ ΕΒΑΛΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΝΕΜΟΝΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011. ΜΑΚΑΡΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατι δεν εχει συλληφθει ακομα ο ποδηλατης για εσχατη προδοσια ειναι λαικη απαιτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση