GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλύτερη η κατάσταση στο διυλιστήριο της Βενεζουέλας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε μία από τις τρεις δεξαμενές που ξέσπασε σε μεγάλο κρατικο διυλιστήριο της Βενεζουέλας, στο οποίο σημειώθη...

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε μία από τις τρεις δεξαμενές που ξέσπασε σε μεγάλο κρατικο διυλιστήριο της Βενεζουέλας, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το Σάββατο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 48 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες.
«Τελευταία είδηση: αυτήν την στιγμή, η πυρκαγιά στη δεξαμενή 200 του Αμουάι έσβησε. Η επιχείρηση πυρόσβεσης στη δεξαμενή 203 πάει καλά και έχουν φτάσει στο 75%. Οι ηρωικοί πυροσβέστες της PDVSA (της εταιρίας που διαχειρίζεται το διυλιστήριο) συνεχίζουν να δίνουν μάχη. Τώρα επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην δεξαμενή 204», συνεχίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν «με τη βοήθεια του Θεού» να σβήσουν τη φωτιά».
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο χώρο αποθήκευσης υγρών καυσίμων εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου και από την έκρηξη που σημειώθηκε η φωτιά έφτασε σε τρεις από τις εννιά δεξαμενές του διυλιστηρίου.
Οι μισοί από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του διυλιστηρίου. Ο πρόεδρος Τσάβες κήρυξε τριήμερο πένθος και ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση