GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αρκαδία – Εντολή για εκκένωση οικισμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι.
Ένας από τους τραυματίες, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Ανεμοδούρι, Βουτσαρά, Ρούτση και στις παρυφές των χωριών Καμαρίτσα, Αναβρυτό, Γρεκού, Σουλάρι, Λεοντάρι και Ραψομμάτη και έχουν καεί πολλές αγροικίες σε όλη την περιοχή, αλλά και σπίτια μη μονίμων κατοίκων, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν είναι γνωστός.
Το πύρινο μέτωπο καίει κάτω από τη σήραγγα Ραψομμάτη προς το βουνό Τσεμπερού, νοτιοδυτικά του χωριού Πάπαρι και πάνω από τον οικισμό Μαρμάρι, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη.
Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων, με πολλά αυτοκίνητα από όλη τη νότια Ελλάδα ακόμα και από την Αμφιλοχία, καθώς και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού από το πρώτο φως της ημέρας.
Οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν δυσαρεστημένοι και παραπονούνται για ελλείψεις της Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Κατσαφάνας χαρακτήρισε ως «κρανίου τόπο» την περιοχή όπου πέρασε η φωτιά και μιλώντας στο ΑΜΠΕ υπογράμμισε ότι πολίτες και πυροσβέστες δίνουν μάχη να την ελέγξουν.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, με δηλώσεις του, εκτίμησε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος και έκανε λόγο για καθυστέρηση εναέριων μέσων το απόγευμα της Τρίτης, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις.
Λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Ρούτση, Σουλάρι και Ανεμοδούρι, όπου συνεργία της ΔΕΗ επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ενώ χωρίς νερό είναι τα χωριά Σουλάρι και Ραψομμάτη.
Άλλα μέτωπα
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πικέρμι Αττικής και καίει χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.
Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και στη θέση Σολωμού Κορινθίας. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ μάχη για την κατάσβεσή της δίνουν ισχυρές χερσαίες δυνάμεις με 18 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη που συνδράμουν το έργο τους από αέρος.

1 σχόλιο

  1. "Δάσκαλε που δίδασκες..."

    Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή στο δικό του, διόρισε μία από τις κόρες του ο Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.

    Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012.
    Συγκεκριμένα αναφέρεται:
    «Με την υπ' αριθμ. 8581/6107/11-7-2012 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται στο Γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 1Ε του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνα (Α.Δ.Τ. Χ565658) με Γ' βαθμό και το 2ο Μ.Κ. του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΠΕ κατηγορίας του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α/2011), όπως ισχύει, θεωρούμενης, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 2 του προαναφερόμενου Κανονισμού, της διακοπείσης την 18η Μαΐου 2012 θητείας της ως μετακλητής υπαλλήλου κατά την ΙΓ΄Βουλευτική Περίοδο, συνεχιζόμενης. (Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Διευθύνσεως Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής 8586/6112/11−7−2012)».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Β.Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου.

    Μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, η Βουλή συνεκλήθη κανονικά και εξέλεξε πρόεδρο.

    Την επομένη η Βουλή διαλύθηκε εκ νέου, καθώς προκηρύχθηκαν νέες εκλογές.

    Πριν την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, ο Β.Πολύδωρας είχε προλάβει να κάνει και τη συμφωνία με τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου που ζητούσαν δύο εκλογικές αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ. Ο τέως πρόεδρος της Βουλής διαπραγματεύτηκε με τους υπαλλήλους και τελικά όρισε το ύψος της αποζημίωσης στα 1.000 ευρώ.

    Η απόφασή του ακυρώθηκε από τον νυν πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που προκλήθηκε από τη γενικευμένη κατακραυγή, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει εκλογική αποζημίωση για τους υπαλλήλους της Βουλής.

    ΓΑΜΙΈΣΤΕ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΜΑ ΌΛΟΙ ΤΙ ΚΆΘΕΣΤΕ ΡΕ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΊ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΌΨΕΙ ΤΑ ΚΕΦΆΛΙΑ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΈΤΕ ΜΕΤΑ ΦΑΣΊΣΤΑ;; ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΟΙ ΠΆΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΎ ΣΤΟ ΕΓΓΟΝΌ ΕΙΝΑΙ ΌΛΟΙ ΈΝΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση