GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και η Αρετσού (Καλαμαριά) στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων!...

Aπότο http://dimotikikinisi.blogspot.gr .  "Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, όπως έγινε γ...

Aπότοhttp://dimotikikinisi.blogspot.gr.

 "Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.
Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης."
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για άλλη μια φορά, η πρώτη ήταν όταν ο ΕΟΤ επί χούντας υπέκλεψε την παραλία της Καλαμαριάς από την τοπική κοινωνία (για να μην ξεχνάμε: http://dimotikikinisi.blogspot.gr/2009/05/blog-post_815.html),
γινόμαστε μάρτυρες της ολοκληρωτικής αφαίρεσης κάθε δικαιώματος  μιας πόλης 120.000 κατοίκων να έχει πρόσβαση και να αυτοδιαχειρίζεται το φυσικό της προνόμιο και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του.
Δήμος,Περιφέρεια,τοπικοί φορείς και πολίτες θα μείνουν μοιραίοι θεατές ή έστω κι αυτή την ύστατη ώρα θα αντισταθούν πολλώ δε μάλλον όταν κατά καιρούς δήλωναν με έμφαση ότι "θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο, το δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτής της γης και δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση ούτε ενός τετραγωνικού μέτρου";
(εδώ:http://dimotikikinisi.blogspot.gr/2011/03/50.html και εδώ:http://dimotikikinisi.blogspot.gr/2012/03/blog-post_25.html )
 Ήρθε η ώρα!
Οι Πολίτες της Καλαμαριάς ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ στα χέρια μας!
Οι αποτυχημένοι και φοβισμένοι δεν μπορούν να μας απειλούν και να μας εκφοβίζουν!
Το σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Ανίκανες κυβερνήσεις και πολιτικά πρόσωπα με ύποπτη υπαλληλική σχέση, οδηγούν τους πολίτες και την ίδια την χώρα σε εξαθλίωση και υποταγή.
Ελάχιστο εισόδημα επιβίωσης ,δημόσιος πλούτος και υποδομές γίνονται λεία στην μεγαλύτερη κλοπή των τελευταίων 100 χρόνων.
Έχουμε χρέος να αντισταθούμε και να τα υπερασπισθούμε όλα.
Σήμερα δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης αλλά και έναν αγώνα για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Αυτό σημαίνει δικαίωμα και στη δουλειά και στην κατοικία και στη μόρφωση και στην υγεία και σε όλα τα δημόσια αγαθά.
Η πόλη μας, η Καλαμαριά, εγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι βρίσκεται κι αυτή στο μάτι του κυκλώνα.
Μέσα στον κυκεώνα της κρίσης μεγάλες εκτάσεις ζωτικής σημασίας για την υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομική και πολιτισμική ζωή της πόλης γίνονται βορά των κερδοσκόπων.
Όλη η παραλία, αλλά και το Κόδρα, το Νταλίπη, οι Καπναποθήκες και άλλα 250 στρέμματα γης είτε ξεπουλιούνται μέσω του περίφημου Ταμείου «αξιοποίησης», είτε μετατρέπονται σε λεία διαπλοκής δικαστικών και εργολάβων μέσω απίστευτων τιμών ζώνης που φθάνουν ακόμη και τις 7000 ευρώ το τετραγωνικό!(ενώ το δημόσιο πουλάει με 300/τ.μ!).
Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα.
Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο αδρανείς!
Όσα συμβαίνουν γύρω μας ,συμβαίνουν επειδή δεν μιλάμε, επειδή μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, περιμένοντας από τους άλλους να κάνουν τους αγώνες που θέλουμε..
Δεν περιμένουμε πια τίποτα από «σωτήρες» και δεν ελπίζουμε σε ατομικές λύσεις.
Η δύναμή μας βρίσκεται στη γνώση, στην ενότητα και στη δράση.
Και αυτή η μάχη θα κερδηθεί όπως κερδήθηκε το 2003!
-Να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς
- Να οργανωθεί άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης όλων των φορέων και κατοίκων
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίστασης όλης της πόλης
Μιχάλης Παναγιωτίδηςδημ.σύμβουλος Καλαμαριάς
kalamaria2006@yahoo.gr
6993137277

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση