GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης...

Πριν από περίπου μία ώρα άφησε την τελευταία πνοή του ο δημοσιογράφος και επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μ...

Πριν από περίπου μία ώρα άφησε την τελευταία πνοή του ο δημοσιογράφος και επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Γουσίδης…
Ο Δημήτρης Γουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά νωρίς τον απορρόφησε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε αποκλειστικά για περισσότερα από 40 χρόνια.
Ήταν διευθυντής στο γραφείο βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (εφημερίδες «Το Βήμα», «Τα Νέα» κτλ.) στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος και του τηλεοπτικού καναλιού «Mega» στη Μακεδονία. Υπήρξε επί δεκαετία μόνιμος συνεργάτης της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου UPI, συνεργάτης ευρωπαϊκών περιοδικών εκδόσεων.
Επί δέκα χρόνια ήταν πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (πλήρους μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων – IFJ.
Παρουσίασε πρώτος παγκοσμίως τα ευρήματα του καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα και πρόβαλλε επί δεκαετίες, από τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» τις ερευνητικές δραστηριότητες των αρχαιολογικών κέντρων της Μακεδονίας.
Πραγματοποίησε αποστολές σε περισσότερες από σαράντα χώρες των πέντε ηπείρων, έκανε εκτενή ρεπορτάζ για τον απόδημο ελληνισμό και ήταν ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που συνάντησε, σε ένα μεγάλο οδοιπορικό, τους πρωταγωνιστές της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου -πολιτικούς πρόσφυγες- στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μετά την πτώση της δικτατορίας στη Ελλάδα το 1974.
Ήταν γνώστης των μειονοτικών θεμάτων στα Βαλκάνια και συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε πολλά «Ταξίδια Αγάπης», σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Εξέδωσε τα δημοσιογραφικού περιεχομένου βιβλία «Όπου ζεις δεν πατρίζεις», «Μάρκος Βαφειάδης –μαρτυρίες», «Φλογισμένα Βαλκάνια».
Τιμήθηκε για την δημοσιογραφική, κοινωνική και αθλητική προσφορά του από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση, από οργανώσεις και σωματεία, καθώς και με το χρυσό μετάλλιο Γραμμάτων και Τεχνών «Κύριλλος και Μεθόδιος» της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Δημήτρης Γουσίδης τον τελευταίο μήνα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και πριν από λίγη ώρα άφησε την τελευταία πνοή του…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση