GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Τόκιο – Σεούλ

Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας επισκέφθηκε νησιά που διεκδικεί και η Ιαπωνία Ο Μιονγκ-μπακ είναι ο πρώτος κορεάτης πρόεδρος που επ...

Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας επισκέφθηκε νησιά που διεκδικεί και η Ιαπωνία
Ο Μιονγκ-μπακ είναι ο πρώτος κορεάτης πρόεδρος που επισκέπτεται τα νησιά Ντόκντο/Τακεσίμα που βρίσκονται στο μέσο της θάλασσας της Ιαπωνίας
 
Μία συστάδα νησιών στην θάλασσα της Ιαπωνίας τα οποία διεκδικούνται και από την Ιαπωνία επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Λι Μιόνγκ-μπακ προκαλώντας διπλωματική ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σε απάντηση το Τόκιο ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από τη Νότιο Κορέα και ζήτησε εξηγήσεις από τον νοτιοκορεάτη πρεσβευτή.
Ο Μιονγκ-μπακ είναι ο πρώτος κορεάτης πρόεδρος που επισκέπτεται τα νησιά. Το 2008 τα είχε επισκεφτεί ο τότε πρωθυπουργός Χαν Σεούνγκ-σου προκαλώντας και τότε διπλωματικό επεισόδιο με την Ιαπωνία.
Οι Κορεάτες αποκαλούν τα νησιά, που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις ακτές σε περίπου ίση απόσταση από τις δύο χώρες, Ντόκντο (δηλαδή τα μοναχικά) και οι Ιάπωνες Τακεσίμα (νησιά του μπαμπού).
Και οι δύο χώρες, αναφέρει το BBC, υποστηρίζουν ότι τα νησιά τους ανήκουν και επαναφέρουν κατά καιρούς τη διένεξη.
Η Νότιος Κορέα πάντως διατηρεί σε αυτά φρουρά από το 1954.
Αν και είναι πολύ μικρά και άνυδρα, τα νησιά είναι σε περιοχή με πλουσία αλιεύματα, πιθανόν κρύβουν και ποσότητες φυσικού αερίου στο υπέδαφός τους.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση