GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Χτενίζουν» την Πάρο για να εντοπίσουν τους ληστές που σκότωσαν τον οδηγό ταξί

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές για την επιδρομή τους στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου επικεντρώνουν τις έρευνές το...


Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές για την επιδρομή τους στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αρχές.
Το Opel Corsa, είχε κλαπεί από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα, οι ληστές άλλαξαν πινακίδες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr, ανήκουν σε Opel Astra, το οποίο εξετάζεται εξονυχιστικά από τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία αλλά και ίχνη DNA.
Πάντως, οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν πως οι δράστες είναι Αλβανοί. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και μάλιστα σε περίπτωση ληστείας το Νοέμβριο του 2010 στο κατάστημα Praktiker στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου συμμετείχαν δύο Αλβανοί.
Ίχνη DNA αναζητούν οι αστυνομικοί και από τα ρούχα του άτυχου οδηγού ταξί, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 53χρονος ήρθε σε επαφή με έναν από τους ληστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία, έπεσε ένα καπέλο από τους ληστές, το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι αρχές και ήδη εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν υλικό DNA και αποτυπώματα.
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες ημέρες και έτσι οι αρχές θα έχουν ίσως μια ξεκάθαρη εικόνα και πολύτιμα στοιχεία στα χέρια τους που θα στρέψουν τις έρευνες σε νέες κατευθύνσεις. Στην περίπτωση δε του αυτοκινήτου, αυτό που ψάχνουν είναι και οι λίστες επιβατών των ακτοπλοϊκών εταιρειών έτσι ώστε να διαπιστώσουν πότε αλλά και με ποιους επιβάτες, έφθασε στο νησί.
Στην Πάρο βρίσκεται από χθες κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στις έρευνες συνδράμει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα, όπως αστυνομικοί σκύλοι και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την Αττική και γειτονικά νησιά. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και το Λιμενικό καθώς το πιθανότερο είναι οι ληστές, αφού πυρπόλησαν το αυτοκίνητό τους, να διέφυγαν με σκάφος.
Ακόμη, στις προσπάθειες εντοπισμού των δραστών συμμετέχει και η ΕΥΠ, η οποία αναλύει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ερευνούν τις κάμερες της τράπεζας προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.
Oι αστυνομικές αρχές παρακαλούν όποιο πολίτη έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ όπως αναφέρει το newpost.gr, επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα άρχισαν λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Παρασκευής, όταν τρεις άνδρες, φορώντας καπέλα τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, εισέβαλαν με όπλα στο υποκατάστημα και αφού απέσπασαν πάνω από 50.000 ευρώ, επιχείρησαν να διαφύγουν.
Κατά την έξοδό τους, ένας 53χρονος οδηγός ταξί, που είχε αντιληφθεί τη ληστεία, προσπάθησε να τους σταματήσει πεζός, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να πυροβολήσει τρεις φορές, σε θώρακα και κεφάλι, τον άτυχο οδηγό.
Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Παροικιάς. Το θύμα ήταν πρώην σύζυγος της μικρής κόρης της Βίκυς Μοσχολιού και του Μίμη Δομάζου και πατέρας ενός παιδιού. Ο άτυχος Γιώργος Μίχας ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στο νησί.
Οι τρεις ληστές διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν νοικιάσει από την Αθήνα και στο οποίο τους περίμενε ο συνεργός τους. Στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο στην περιοχή Αμπελάς, δίπλα στη Νάουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση