GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποιήσεις Κλίντον από την Νότια Αφρική

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η κρίση στη Συρία δεν πρέπει να επιτραπεί να μετατραπεί σε διαθρησκευτική ένοπ...

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η κρίση στη Συρία δεν πρέπει να επιτραπεί να μετατραπεί σε διαθρησκευτική ένοπλη σύγκρουση. Ταυτόχρονα προειδοποίησε εναντίον της αποστολής «αντιπροσώπων ή τρομοκρατών μαχητών» στη χώρα.
«Πρέπει να στείλουμε πολύ σαφή μηνύματα ότι αναμένουμε να αποφευχθεί ο διαθρησκευτικός πόλεμος. Εκείνοι οι οποίοι αποπειρώνται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στέλνοντας αντιπροσώπους ή τρομοκράτες μαχητές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», είπε η Κλίντον στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, την Πρετόρια.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στην Αφρική, έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ περικυκλώνουν τους αντάρτες στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη συριακή πόλη.
Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφέρεται κάνοντας λόγο περί «αντιπροσώπων ή τρομοκρατών μαχητών», ούτε αναφέρθηκε σε κάποια χώρα η οργάνωση.
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία όμως μοιάζει να διχάζει την περιφέρεια ανάμεσα στους κυρίως σουνίτες αντάρτες, που έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβικής και του Κατάρ, εναντίον της μειονότητας των αλαουιτών, από την οποία προέρχεται ο Άσαντ, και του σιιτικού Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση