GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρκους Σέντερ: «Οι Έλληνες να φύγουν από το… σπίτι της μαμάς»

Την πόρτα της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ προτείνει για την Ελλάδα ο Μάρκους Σέντερ και μάλιστα με άκομψο τρόπο. Ο υπουργός Οικονομικών τ...

Την πόρτα της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ προτείνει για την Ελλάδα ο Μάρκους Σέντερ και μάλιστα με άκομψο τρόπο. Ο υπουργός Οικονομικών του...πλούσιου κρατιδίου της Βαυαρίας, ανήκει στην υπερσυντηρητική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, που αποτελεί πολιτικό σύμμαχο των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Παρ’ όλα αυτά οι θέσεις του για την Ελλάδα, τις οποίες εξέφρασε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, προκάλεσαν την αντίδραση του Βερολίνου, που μάλιστα κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου να προσέχει τι λέει. Τι είπε όμως; Σύμφωνα με τον Μάρκους Σέντερ, ήρθε ο καιρός, ώστε οι Έλληνες να εγκαταλείψουν την οικογένεια του ευρώ. «Σε μία δεδομένη στιγμή ο καθένας πρέπει να μετακομίσει από το σπίτι της μαμάς και οι Έλληνες βρίσκονται σε αυτό το σημείο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Προέβλεψε μάλιστα πως η έξοδος της Αθήνας από τη ζώνη του ευρώ θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως όλο το σύστημα του κοινού νομίσματος θα καταρρεύσει ή τουλάχιστον θα απειληθεί με κατάρρευση, στην περίπτωση όπου οι Έλληνες καταφέρουν να επιβάλουν την τακτική της αργοπορίας στις μεταρρυθμίσεις και στην αποπληρωμή του ληξιπρόθεσμων χρεών τους.
Από το Βερολίνο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σχολίασε με καυστικό τρόπο τις δηλώσεις Σέντερ. «Πολλοί πολιτικοί που, πάνω στη φωτιά της κρίσης, μαγειρεύουν τη δική τους σούπα εθνικισμού, πρέπει να προσέχουν τι λένε και πώς το λένε», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ, απαντώντας στα περί της αποχώρησης της Ελλάδας από το… σπίτι της μαμάς. Μάλιστα ο Γκίντο Βεστερβέλε τόνισε πως οι εποχές που κάποιοι, για να κερδίσουν το εσωτερικό μέτωπο, χρησιμοποιούσαν στερεότυπα έχει τελειώσει για πάντα στην Ευρώπη και ότι όποιοι φέρουν πολιτικά αξιώματα οφείλουν να προσέχουν τι λένε, για να μην κομματιάσουν όσα επί δεκαετίες οικοδομήθηκαν στη γηραιά ήπειρο. Όσον αφορά την πορεία της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, ο γερμανός ΥΠΕΞ είπε πως το κλειδί για την παραμονή βρίσκεται στην Αθήνα, που πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη πειθαρχία και ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις.

Πληροφορίες: Μακεδονία

1 σχόλιο

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΕΥΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση