GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κενά σε ιατρικό προσωπικό ξεπερνούν τις 6000 πανελλαδικά...

Σε οριακή κατάσταση έχει περιέλθει η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά, επισημαίνει ο πρόεδρος τ...

Σε οριακή κατάσταση έχει περιέλθει η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.
«Τα νοσοκομεία της χώρας «αργοπεθαίνουν» ενώ το υπουργείο Υγείας μιλάει για κλείσιμο 661 κλινικών και συγχρόνως προσπαθεί να καλύψει τα κενά σε προσωπικό με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών με ετήσιες συμβάσεις εργασίες. Λένε ότι θα κλείσουν 661 κλινικές αλλά ούτε οι ίδιοι ξέρουν ποιες είναι αυτές οι κλινικές. Από την άλλη τα κενά σε ιατρικό προσωπικό ξεπερνούν τις 6000 πανελλαδικά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνονται γύρω στις 2.300. Ανάλογες είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό όπου τα κενά πανελλαδικά είναι 20.000. Όσο για τις ελλείψεις σε υλικά είναι γνωστό ότι είναι τεράστιες. Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν σύριγγες και γάζες», αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο κ Βαρνάβας.
Τονίζει επίσης ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά με την πρόσληψη γιατρών με σύμβαση έργου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου απέτυχε γιατί κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. «Τώρα προσπαθούν να αναπληρώσουν τα τεράστια κενά με την πρόσληψη 400 επικουρικών γιατρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ Λυκουρέντζος, ο οποίος, όμως, απέφυγε να κάνει λόγο για τις ευτελείς αμοιβές και το βαρύ εργασιακό περιβάλλον που θα συναντήσουν οι επικουρικοί γιατροί, για τις εφημερίες τους που θα μένουν απλήρωτες και για την έλλειψη μέσων ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», προσθέτει ο κ Βαρνάβας.
Παράλληλα επισημαίνει ότι σήμερα στο 30% των νοσοκομείων οι γιατροί κάνουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό θα γενικευτεί από το Σεπτέμβριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΟΥΝ!
    ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΕΙ……….

    Ρε σεις βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό το β γιατί δεν σας αξίζει το μεγάλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ τόσο μα τόσο πολύ είσαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ?

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ της Τ Ρ Ο Ι Κ Α Σ ποιοι σας έχουν κλείσει τα μάτια και με ΤΙ, και δεν βλέπετε ότι η μεγαλύτερη πληγή των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ύψος του κέρδους επί του φαρμάκου, και γι’ αυτό μαζί με την εισφοροδιαφυγή τα έχουν βουλιάξει?

    Ο Λοβέρδος από το βήμα αυτής της άθλιας βουλής είχε πει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και βγήκε την επομένη ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και είπε σε όλα τα κανάλια ότι είναι 26/100, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ? ΠΟΙΑ επιχείρηση στην Ελλάδα έχει τέτοιο ύψος κέρδους αυτή την εποχή και με εξασφαλισμένη πελατεία βρέξει χιονίσει?

    Άχρηστοι και επικίνδυνοι όταν κόβετε συντάξεις φτωχών οι μισοί, και οι άλλοι μισοί που διαμαρτύρεστε, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι να εισπράξετε σε ψήφους μέσω αυτής της διαμαρτυρίας, τον πόνο των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν βλέπετε τα δισεκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία και όλοι οι έλληνες από τα υπερκέρδη του κυκλώματος του φαρμάκου και ειδικά από τους « πονεμένους» φαρμακοποιούς?

    Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ τόσο πολύ είναι δύσκολο να νομοθετήσετε έτσι που σε αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου να μην υπάρχει κέρδος πάνω από δέκα τα εκατό? Και οποιανού του αρέσει και όποιος θέλει φαρμακείο μπουτίκ Κολωνακίου να το κάνει από την τσέπη του και όχι από τα υπερκέρδη του!

    ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

    Δυστυχώς δεν θα βρεθεί κανείς γιατί είσαστε όλοι και όλες σας με το κεφάλι σκυμμένο και δεν βλέπετε παρά μόνο ΤΟ προσωπικό, ΤΟ κομματικό συμφέρον και προπαντός Το ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ!

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ έχετε σκεφτεί πόσοι και πόσοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ σας λένε από τα βάθη της καρδιάς τους, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙ?

    ΠΡΈΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

    Πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου στη λίστα;

    Είναι 1740 φυσικά πρόσωπα, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν πτωχεύσει, δηλαδή για επιχειρηματίες οικονομικά δραστήριους.

    Το περίεργο είναι ότι από τον τότε υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα, στη συνέχεια άλλαξε η απόφαση αναρτήθηκαν στη Βουλή με δικαίωμα στους βουλευτές μόνο να τα δουν χωρίς να μπορούν να πάρουν αντίγραφο, ούτε να μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις...

    Και να σας πω και κάτι άλλο; Ήδη την Κυριακή που μας πέρασε ήρθε στη δημοσιότητα ότι 1727 μεγαλοκαταθέτες έβγαλαν στο εξωτερικό παραμονές των εκλογών, δηλαδή τώρα το Μάιο του 2012, 3 δις ! Ανεξάρτητα αν ήταν νόμιμη αυτή η εξαγωγή, το υπουργείο Οικονομικών ήλεγξε αυτά τα χρήματα των 1727 καταθετών αν ήταν νόμιμα αποκτημένα, αν έχουν φορολογηθεί, το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων;;

    Θα πρέπει στην κοινή γνώμη επιτέλους να δοθεί μια εξήγηση... Το κράτος πρέπει να συγκεντρωθεί. Να υπάρξει ένα οικονομικό νοικοκύρεμα για να μην αντιδρούν οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οποίοι δεν έχουν!

    Πόσα είναι περίπου τα χρήματα που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο;

    Αν σκεφτείτε ότι ήταν 1740 και ο μικρότερος οφειλέτης είχε 1.000.000 οφειλή... Με έναν γρήγορο υπολογισμό θα καταλάβετε ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό...

    Γιατί δεν σας παρέδωσαν τη λίστα έτσι ώστε να τη μελετήσετε;

    Υπήρξε απόφαση ότι δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ούτε αντίγραφο, ούτε να κρατήσουμε σημειώσεις όπως σας είπα και προηγουμένως. Υπήρξε πολιτική απόφαση.
    Και βεβαίως εδώ πρέπει να πω, ότι η επίκληση που υπήρξε κάποια στιγμή ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει... αυτό δεν είναι ακριβές.

    Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προστατεύει άλλα μεγέθη. Υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο, οφειλέτες των οποίων η οφειλή προς το Δημόσιο, βεβαιωμένη, υπερβαίνει το ποσό των 170,000 ευρώ, η πολιτεία έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί το όνομα.

    Εκτός από τα 500 εκατομμύρια που χρωστάει ο κ. Δασκαλαντωνάκης, ο οποίος αναφέρεται στη λίστα, έτσι δεν είναι κ. Βόζεμπεργκ, υπάρχουν άλλοι με μεγάλα ποσά;

    Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μεταξύ των 1740 υπάρχουν αρκετοί με μεγάλα χρηματικά ποσά... Πολύ μεγάλα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει και εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει από την Κυβέρνηση, είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι ενέργειες έχουν γίνει εναντίον αυτών των προσώπων. Αν έχουν δεσμευθεί ακίνητα, αν έχει ελεγχθεί για τις οφειλές αυτές το πόθεν έσχες κτλ.

    Οι οφειλέτες αυτοί είναι πτωχευμένοι ή ζωντανοί οικονομικά και μπορούν να πληρώσουν;

    Η συντριπτική πλειονότητα είναι υγιείς επιχειρηματίες. Αλλά και ένας να είναι υγιής και να οφείλει τόσα μεγάλα ποσά και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, το πολιτικό προσωπικό για να δείχνει αξιόπιστο θα πρέπει να δώσει στην κοινή γνώμη πληροφορίες για το πώς ενήργησε εναντίον αυτού του προσώπου.

    Όταν μιλάμε δε για έναν κατάλογο 1700 προσώπων, ο πολίτης κατά του οποίου επιβάλλονται σκληρά μέτρα αγανακτεί όταν ακούει τέτοια φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΆ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΈΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΆ .. ΠΈΘΑΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΎ ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΎΡΑ .. ΤΙ ΔΙΆΟΛΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΎΝ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!;

    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τοποθετείται σχετικά με την προκαταβολή που έδωσε στον Αρη, κάτι που όπως τονίζεται προβλέπεται από τη μεταξύ τους χορηγική σύμβαση.

    Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) με τα οποία επιχειρείται να δοθεί απολύτως λανθασμένη εντύπωση αναφορικά με την ανταπόκριση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο αίτημα της ΠΑΕ αρης για προκαταβολή ποσών που προβλέπονται από τη μεταξύ τους χορηγική σύμβαση, είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

    1. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει το ποδόσφαιρο στο σύνολό του, δίχως διακρίσεις και πάντα εντός των προβλεπομένων από τις υφιστάμενες με τις ομάδες χορηγικές συμβάσεις.

    2. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ζήτησε να εισπράξει προκαταβολικώς το ποσό των 344.400 ευρώ, το οποίο κανονικώς θα καταβαλλόταν την 1η Σεπτεμβρίου (την επόμενη εβδομάδα) και επιπλέον 175.000 ευρώ έναντι της δόσης της χορηγικής σύμβασης η οποία προβλέπεται να καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου. Το αίτημα βρίσκεται εντός του πλαισίου της χορηγικής σύμβασης, μπορεί και θα ικανοποιηθεί με βάση προδιαγεγραμμένες προβλέψεις (π.χ. παρακράτηση χρηματοοικονομικού κόστους της προκαταβολής κ.α.).

    3. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση – διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τήρησε η διοίκηση της εταιρείας έως σήμερα απέναντι στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και έχει γίνει αποδεκτό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

    4. Επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν απαιτήθηκε προηγούμενη παρέμβαση ή “εντολή” προς τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. απ’ οπουδήποτε, διάσταση την οποία επιδιώκουν κάποιοι να δώσουν στο θέμα, παρά μόνο η κατάθεση του αιτήματος από την κάθε ενδιαφερόμενη ΠΑΕ η οποία έχει υπογεγραμμένη χορηγική σύμβαση.

    5. Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα των ημερών, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θέλει να επαναλάβει όσα διατύπωσε με ανακοίνωσή της την 1η Ιουνίου 2012 και να καταστήσει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το επιχειρηματικό της συμφέρον, κατά τρόπο απολύτως νόμιμο, που διασφαλίζει τους μετόχους της. Ταυτόχρονα, ως Μέγας Χορηγός και κύριος στυλοβάτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επιδιώκει να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να μετέχουν ελληνικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που – όπως είναι ευνόητο – εξυπηρετεί τα συμφέροντά της ως εταιρείας, αλλά πρωτίστως τον κύριο σκοπό των συγκεκριμένων χορηγικών συμβάσεων, που δεν είναι άλλος από την προβολή των προϊόντων της. Όλα αυτά εντός αυστηρού πλαισίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ρήτρες βίας και διαφάνειας, που αποσκοπούν στην άμεση και έμμεση αποφυγή ενεργειών που βλάπτουν συνολικά το ποδόσφαιρο.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μην μιλατε για τον οπαπ δεν εφαγε πολλα μπορουσε και περισσοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση