GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξώδικο στον υπουργό Παιδείας...

Εξώδικο στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απέστειλε η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων προστασίας πολιτών καταναλωτών δανειοληπτώ...

Εξώδικο στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απέστειλε η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων προστασίας πολιτών καταναλωτών δανειοληπτών. Μέσα από το εξώδικο η ομοσπονδία καλεί τον υπουργό να συμβάλει ώστε να καταργηθεί από τον νόμο πλαίσιο για την παιδεία η διάταξη που θέτει χρονικό όριο σπουδών στους Έλληνες πολίτες.
Στο εξώδικο μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Ως γνωστόν η αποτυχημένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο κυβερνήσεως τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου και υπουργό παιδείας την κα. Διαμαντοπούλου Άννα, εισήγαγε το συγκεκριμένο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση , επί του οποίου , η σημερινή κυβέρνηση και ο σημερινός υπουργός παιδείας , επιχειρούν συγκεκριμένες αλλαγές , με σκοπό ο συγκεκριμένος νόμος , να καταστεί πιο λειτουργικός .
Επί των ανωτέρω , κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε , να αιτηθούμε αλλά και απαιτήσουμε, αλλαγή σε ένα ακόμα σημείο του νόμου , το οποίο θίγει τα δικαιώματα όχι μόνο χιλιάδων ελλήνων πολιτών προγενέστερων ετών , αλλά και των μελλοντικών γενιών.
Πλέον συγκεκριμένα, η κα. Διαμαντοπούλου η οποία και για αυτό τον λόγο καταδικάστηκε και καταψηφίστηκε από την λαϊκή ετυμηγορία , που έκρινε σκόπιμο , για λόγους άγνωστους του ελληνικού λαού, αλλά πιθανότατα γνωστούς σε αυτήν , να θέσει ανώτατο όριο φοίτησης στις πανεπιστημιακές σχολές , τα τέσσερα συν δύο χρόνια.
Η αλλαγή αυτή θα έχει κατακλυσμιαίες συνέπειες , για την συνέχεια των σπουδών εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων πολιτών και για να ήμαστε σαφής και συγκεκριμένη αιτιολογούμε το ανωτέρω γεγονός και το συνδέουμε , με τα οικονομικά δεδομένα του σήμερα και την οικονομική κρίση , που θα αλλάξει τα δεδομένα για εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.
Ήδη σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε και σαν επισυνάπτουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εγκαταλείπει τις λυκιακές σπουδές , το 17% των μαθητών της αττικής και το 14% των μαθητών πανελλαδικά.
Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τα προσεχή χρόνια, θα προσεγγίσει ποσοστό που θα ξεπεράσει το 50% .
Αυτό σημαίνει, ότι ένας στους 2 έλληνες πολίτες λόγο οικονομικής αδυναμίας θα εγκαταλείπει τις σπουδές του , λόγω της φαεινής ιδέας της πρώην υπουργού παιδείας κας Διαμαντοπούλου Άννας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση