GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θετικό για την Κύπρο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους»...

Θετική εξέλιξη για την κυπριακή οικονομία θα αποτελέσει ενδεχόμενο νέο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, εκτιμούν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Σχολιάζοντας...

Θετική εξέλιξη για την κυπριακή οικονομία θα αποτελέσει ενδεχόμενο νέο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, εκτιμούν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
Σχολιάζοντας τα σενάρια για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οικονομολόγος βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Μάριος Μαυρίδης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΡΙΚ ότι οποιαδήποτε εξέλιξη μειώνει το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις για τις Τράπεζες της Κύπρου.
Αν η Ελλάδα καταφέρει να μη χρεοκοπήσει, είπε, η κυπριακή οικονομία θα έχει καλύτερες προοπτικές.
Ανέφερε ακόμη ότι αν η Ελλάδα αναγκαστεί τελικά να εξέλθει από τη ζώνη του Ευρώ, οι συνέπειες για την Κύπρο θα είναι καταστροφικές.
«Θα μιλούμε τότε για έξοδο και της Κύπρου από την Ευρωζώνη και για επιστροφή της στη λίρα», είπε ο κ. Μαυρίδης.
Ο επίσης οικονομολόγος βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, δήλωσε ότι από πιθανό κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ίσως απομακρυνθεί ο κίνδυνος περαιτέρω άσκησης πίεσης στην κυπριακή οικονομία.
Ανέφερε ακόμη ότι θα ήταν σοβαρή αρνητική εξέλιξη το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και είπε ότι θα ήταν ευχής έργο για τον ελληνικό λαό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαρίσει στη χώρα και άλλα χρέη.
Ωστόσο και οι δύο βουλευτές συμφώνησαν ότι είναι δύσκολο να προωθηθεί νέο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο αφορά θεσμικές αρχές πίσω από τις οποίες βρίσκονται κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση