GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκτώ Σομαλοί στρατιώτες νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον οκτώ Σομαλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν βόμβα η οποία πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό έπληξε το όχημά τους στην Μογκαντίσου, ...

Τουλάχιστον οκτώ Σομαλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν βόμβα η οποία πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό έπληξε το όχημά τους στην Μογκαντίσου, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα, γεγονός που υπογράμμισε τους συνεχιζόμενους κινδύνους μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.
Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ.
Κυβερνητικά στρατεύματα και κυανόκρανοι της Αφρικανικής Ένωσης έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας πριν από τις προεδρικές εκλογές της 20ής Αυγούστου, μετά τις οποίες η μεταβατική κυβέρνηση πρόκειται να διαλυθεί.
Σύμφωνα με κατοίκους της Μογκαντίσου, το στρατιωτικό όχημα καταστράφηκε χθες από την έκρηξη μιας βόμβας στη συνοικία Χουρίουα, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Αμπντικαντίρ, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, το όχημα «καταστράφηκε εντελώς ενώ μόλις δύο από τους επιβαίνοντες σε αυτό, περιλαμβανομένου του οδηγού, επέζησαν έχοντας υποστεί τραυματισμούς».
Την Τρίτη ο στρατός της Ουγκάντας, ο οποίος εισφέρει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι μετέφερε στη χώρα μια μονάδα με σκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση