GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γαλλία χαλαρώνει τους περιορισμούς για τους Ρομά...

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να «χαλαρώσει τους περιορισμούς» που υπήρχαν για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας των Ρομά, «ακυρώνοντας το φό...

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να «χαλαρώσει τους περιορισμούς» που υπήρχαν για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας των Ρομά, «ακυρώνοντας το φόρο» που όφειλαν να καταβάλουν οι εργοδότες και «ανοίγοντας» τα επαγγέλματα στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Στέγασης Σεσίλ Ντιφλό.
Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια διυπουργικής συνόδου, αποσκοπεί στο «να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση μέσω της εργασίας, με το άνοιγμα και τη χαλάρωση σε πολύ μεγάλο βαθμό των περιορισμών που υπάρχουν σήμερα για τους πληθυσμούς των Ρομά, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν», δήλωσε η υπουργός κατά τη λήξη της συνάντησης αυτής.
Η κυβέρνηση ενέκρινε εξάλλου τις επιχειρήσεις για τη διάλυση των παράνομων καταυλισμών «στην περίπτωση που αυτές γίνονται σε εφαρμογή μιας απόφασης της δικαιοσύνης ή για να δοθεί τέλος σε μια επικίνδυνη κατάσταση ή σε μια κατάσταση υγειονομικού κινδύνου», σύμφωνα με ανακοίνωση.
Το Παρίσι υπογραμμίζει ότι «οι απαντήσεις» που θέτει η τύχη των Ρομά πρέπει να «οικοδομηθούν επίσης σε ευρωπαϊκή κλίμακα» και θα ζητήσει από την κυπριακή προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο η υπόθεση των Ρομά «να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνόδου του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση