GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απελευθέρωσε το ΡΚΚ τον απαχθέντα Τούρκο βουλευτή...

Ηταν η πρώτη ανάλογη επιχείρηση Κούρδων ανταρτών από το 1984.  Απελευθερώθηκε ο Τούρκος βουλευτής Χουσεΐν Αϊγκούν , του αντιπολιτευόμενου Ρ...

Ηταν η πρώτη ανάλογη επιχείρηση Κούρδων ανταρτών από το 1984.
 Απελευθερώθηκε ο Τούρκος βουλευτής Χουσεΐν Αϊγκούν, του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), που είχε απαχθεί το βράδυ της Κυριακής από Κούρδους αντάρτες.
Οι συγγενείς του βουλευτή ανέφεραν πως ο Αϊγκούν πήγε την Τρίτη σε χώρο της στρατονομίας στην επαρχία Τουντζελί, όπου και είχε απαχθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαγωγείς τον είχαν αφήσει ελεύθερο σε ορεινό σημείο κοντά σε χωριό στην επαρχία.
H απαγωγή του Αϊγκούν είχε προκαλέσει ανησυχίες για περαιτέρω αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τη Δευτέρα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση για να εντοπίσουν και να απελευθερώσουν το βουλευτή.
Σε ανακοίνωσή του το PKK είχε επιβεβαιώσει ότι είχε «θέσει υπό κράτηση» τον βουλευτή και κάλεσε τις τουρκικές αρχές να ματαιώσουν την επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.
Ήταν η πρώτη φορά που το PKK απαγάγει ένα μέλος του κοινοβουλίου από το 1984. Συνήθως επιλέγει για ομήρους στρατιώτες και τοπικούς αξιωματούχους, ζητώντας σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους να αποφυλακιστούν κρατούμενοι αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση