GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερωτήματα για σύμβουλο του Λευκού Οίκου

Ο Ντέιβιντ Πλουφ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο οποίος ήταν και διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ...

Ο Ντέιβιντ Πλουφ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο οποίος ήταν και διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2008, δέχθηκε 100.000 δολάρια από τη θυγατρική μιας εταιρείας που συνδέεται με το Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας ο Πλουφ έλαβε αμοιβή 100.000 δολαρίων (80.902 ευρώ) από τη θυγατρική της νοτιοαφρικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών MTN Group για δύο διαλέξεις που έδωσε τον Δεκέμβριο του 2010 στη Νιγηρία, ένα μήνα προτού ξεκινήσει να εργάζεται στον Λευκό Οίκο.
Η MTN Group παρακολουθείται στενά από τις αμερικανικές αρχές εξαιτίας της παρουσίας της στο Ιράν και τη Συρία, υπογραμμίζει η Ουάσινγκτον Ποστ, ενώ το 2010 είχε εμπορικές σχέσεις με μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών που ελέγχεται από το ιρανικό κράτος.
Ο Ντέιβιντ Πλουφ «έδωσε δύο διαλέξεις για την τεχνολογία και τις ψηφιακές επικοινωνίες και δεν είχε καμία συνάντηση με τη διεύθυνση της εταιρείας», απάντησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει η εφημερίδα. «Αυτές οι επικρίσεις (…) είναι απλώς άτοπες», εκτίμησε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση