GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η φυλή των αρουραίων»

Κάτω από τους πολύβουους δρόμους του Πεκίνου, υπάρχει ακόμη μια πόλη. Αυτή που ζει, παράλληλα με την εντυπωσιακή σε πολλά σημεία κινεζ...

Κάτω από τους πολύβουους δρόμους του Πεκίνου, υπάρχει ακόμη μια πόλη. Αυτή που ζει, παράλληλα με την εντυπωσιακή σε πολλά σημεία κινεζική πρωτεύουσα μόνο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος.
Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, από κάθε σημείο της αχανούς κινεζικής επαρχίας -κι όχι μόνο- έρχονται στο Πεκίνο αναζητώντας δουλειά και μια καλύτερη ζωή. Τα έξοδα του ενοικίου και της στέγασης είναι υψηλότατα. Κι έτσι, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν πολλοί αναζητούν στέγη σε κάποιο από τα στενάχωρα δωμάτια των υπόγειων πολυκατοικιών, γράφουν οι Financial Times.
Ο τοπικός Τύπος τους αποκαλεί συχνά «η φυλή των αρουραίων».
Η τοπική κυβέρνηση της πρωτεύουσας της Κίνας ενθάρρυνε την ανάπτυξη των υπόγειων οικισμών -που γνώρισαν τεράστια αύξηση την τελευταία δεκαετία- προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα στην πόλη των εκατομμυρίων ανθρώπων.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση