GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκατό χρόνια από τη γέννηση της πρώτης τηλεμαγείρισσας...

Σαν σήμερα, στις 15 Αυγούστου το 1912, γεννήθηκε η Julia Child, η πρώτη τηλεμαγείρισσα από την Αμερική, που αναγνωρίστηκε για τη μεταφορά τη...

Σαν σήμερα, στις 15 Αυγούστου το 1912, γεννήθηκε η Julia Child, η πρώτη τηλεμαγείρισσα από την Αμερική, που αναγνωρίστηκε για τη μεταφορά της γαλλικής κουζίνας στο αμερικανικό κοινό.
Η Julia Child παρουσίασε στη μικρή οθόνη την πρώτη εκπομπή μαγειρικής και κατάφερε με τον ενθουσιασμό της, το χιούμορ και την εμμονή της με την τελειότητα να γίνει αγαπητή στο κοινό της και να χαρίσει αυτοπεποίθηση στις νοικοκυρές όλων των ηλικιών.
Το 2009 η προσωπικότητά της μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία «Julie & Julia» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Μέριλ Στριπ, που επικεντρώνεται στο γαστρονομικό ταξίδι ενός διπλωμάτη που θα εγγραφεί στην σχολή Cordon Bleu μαγειρικής στη μεταπολεμική Παρίσι.
Η ταινία δείχνει τη ζωή της σεφ Child στα πρώτα χρόνια της καριέρας της και τη ζωή της Τζούλι Πάουελ, μιας νεαρής κοπέλας από τη Νέα Υόρκη, η οποία βάζει ως σκοπό της ζωής της να μαγειρέψει και τις 524 συνταγές του βιβλίου μαγειρικής της Τσάιλντ μέσα σε 365 ημέρες. Την πρόκληση αυτή, η Πάουελ, την εξιστόρισε στο μπλογκ της, κάτι που την οδήγησε στο να εκδώσει το βιβλίο της.
Η Julia Childs απεβίωσε το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση