GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ο «Αντιρατσισμός» θα διδάσκεται στα σχολεία τη νέα χρονιά

Οι Νορβηγοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού. «Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε έναν άλλο Breivik, αλλ...

Οι Νορβηγοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού.
«Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε έναν άλλο Breivik, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους να πάρουν θέση», λέει ο ερευνητής Rolf Mikkelsen.
“Πρόκειται να είναι ένα από τα πιο περίπλοκα επιτεύγματα στα νορβηγικά σχολεία», λέει ο Rolf Mikkelsen, ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, στην εφημερίδα Klassekampen [που σημαίνει «Ταξική Πάλη» - μια κομμουνιστική εφημερίδα].
Ο Mikkelsen έχει επιλεγεί, μαζί με άλλους, για να προωθήσει μια σειρά μαθημάτων αυτό το φθινόπωρο για την «πρόληψη του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών» που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων.
Από το 2013 τα νορβηγικά σχολεία θα προσφέρουν εξαμηνιαία μαθήματα τα οποία θα καλύπτουν θέματα όπως «η καταπολέμηση του αντισημιτισμού», «η καταπολέμηση του ρατσισμού» και άλλα παρόμοια θέματα που σχετίζονται με τις «προκαταλήψεις», την «δημοκρατική συνείδηση»​​, την «κριτική σκέψη» και την «επίλυση συγκρούσεων». Το Υπουργείο Παιδείας άρχισε να εργάζεται για το σχέδιο την άνοιξη του περασμένου έτους, αλλά οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις 22 Ιουλίου (του Μπρέιβικ) έδωσαν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον. Έξι εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί για το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει για μια περίοδο τριών ετών.
“Σίγουρα οι επιθέσεις στις 22 Ιουλίου έχουν κάνει αυτό το μάθημα ακόμα πιο απαραίτητο και αυτό είναι ένα γεγονός που έχει επισημανθεί στο πρόγραμμα. Είναι ακριβώς ο τύπος του εξτρεμισμού που θέλουμε να αποτρέψουμε», λέει ο διευθυντής του προγράμματος Peder Nustad του Νορβηγικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα.
(Σχ. ΚΟ: Σημειώνεται ότι ο Μπρέιβικ όχι μόνο «αντισημίτης» δεν ήταν, αλλά απεναντίας ήταν ένθερμος φιλοσιωνιστής.)
Το Υπουργείο Παιδείας αρχικά ανέθεσε το πρόγραμμα στοΝορβηγικό Κέντρο του Ολοκαυτώματος, αλλά μετά την φασαρία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις αποκαλύψεις για έλλειψη των κατάλληλων διαδικασιών από τα Υπουργεία για τις επιχορηγήσεις, το υπουργείο αποφάσισε να υποβάλει την ανάθεση σε δημόσιο διαγωνισμό. Το Νορβηγικό Κέντρο του Ολοκαυτώματος, το Κέντρο Wergeland και το Υπουργείο Παιδείας και η Σχολή Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο κέρδισαν τελικά την προσφορά.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση