GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς πληρώνονται από δύο θέσεις αλλά δουλεύουν σε ...μία, διευθυντές και συνεργάτες υπουργών!

Aπότo www.dimokratianews.gr . Με το καθεστώς της «παράλληλης απασχόλησης» συνεχίζουν να επιλέγονται σε αρκετές περιπτώσεις οι στενοί συνερ...

Με το καθεστώς της «παράλληλης απασχόλησης» συνεχίζουν να επιλέγονται σε αρκετές περιπτώσεις οι στενοί συνεργάτες ακόμη και οι διευθυντές των Πολιτικών Γραφείων υπουργών και υφυπουργών προκαλώντας (παρασκηνιακές προς το παρόν) εντάσεις και διαφόρων ειδών αντιδράσεις. Δύο από τις περιπτώσεις αυτές που αποκαλύπτει σήμερα (στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης) η «κυριακάτικη δημοκρατία» είναι απολύτως ενδεικτικές.
Θεωρητικά, η «παράλληλη απασχόληση» όσον αφορά το δημόσιο έχει την έννοια ότι υπάλληλοι μπορούν να διατηρούν την κύρια θέση τους στην υπηρεσία ή τον φορέα που εργάζονται και παράλληλα να απασχολούνται ως μετακλητοί σε κάποιο υπουργικό γραφείο. Αυτό πρακτικά όμως είναι ανέφικτο. Η ταυτόχρονη απασχόληση σε δύο διαφορετικές θέσεις και μάλιστα εντός των ωραρίων του δημοσίου είναι εκ των πραγμάτων, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ανέφικτη.
Από οικονομικής πλευράς ωστόσο τα στελέχη αυτά αμείβονται και για τις δύο θέσεις. Για την ακρίβεια, συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά το μισθό της οργανικής θέσης τους και ταυτόχρονα παίρνουν ένα σημαντικό τμήμα των αποδοχών που δικαιούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι των πολιτικών γραφείων στα υπουργεία. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50% επί των αποδοχών της κύριας θέσης, ανάλογα με την ιδιότητα που αναλαμβάνουν ως μετακλητοί δίπλα στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.
Με άλλα λόγια, οι υπάλληλοι με το προνόμιο της «παράλληλης απασχόλησης» έχουν τη δυνατότητα -σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους τους- να εισπράττουν έως και μισό μισθό επιπλέον κάθε μήνα ενώ στην πραγματικότητα απασχολούνται σε μία μόνο θέση και ασκούν τα καθήκοντα που προκύπτουν από αυτήν. Στην πράξη, «κρατούν» την οργανική τους θέση από την οποία συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά -αν και παραμένει επί της ουσίας «κενή» για όσο διάστημα έχουν μετακινηθεί- και δραστηριοποιούνται πια ως στενοί συνεργάτες των υπουργών και υφυπουργών.
Η μέθοδος αυτή δεν είναι σημερινή. Εφαρμοζόταν κατά κόρον κατά το παρελθόν όταν υπουργοί όλων των κυβερνήσεων επέλεγαν ως συνεργάτες τους υπαλλήλους τους στενού ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι δεν ήθελαν να αφήσουν αναξιοποίητα τα ευνοϊκά παράθυρα της νομοθεσίας. Καθιερώθηκε έτσι ως κανόνας πια η «παράλληλη απασχόληση» και εργαζόμενοι που θα έπρεπε να βρίσκονται τυπικά κατά το ωράριο τους στη δημόσια υπηρεσία ή τον οργανισμό που εργάζονταν, να μην εμφανίζονται καθόλου και η παρουσία τους να είναι εικονική αφού οι κύριες υποχρεώσεις τους είχαν μεταφερθεί πια στα πολιτικά και υπουργικά γραφεία.
Κατ' αυτόν τον τρόπο, συνεργάτες και διευθυντές υπουργικών γραφείων επί σειρά ετών πληρώνονταν (κατά ένα ποσοστό τουλάχιστον) χωρίς να παρέχουν την αντίστοιχη εργασία. Εκτός από το οικονομικό κίνητρο, τα τελευταία χρόνια η μέθοδος αυτή έγινε πιο «ελκυστική» για έναν ακόμη λόγο. Επί υπουργίας του Γ. Ραγκούση όταν έγινε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση το 2009 και πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου – υπό την επήρεια προφανώς του «λεφτά υπάρχουν»- αυτή η κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων απέκτησε άλλο ένα προνόμιο. Όσοι έχουν θητεύσει ως μετακλητοί, δικαιούνται επιπλέον μόρια κατά τις κρίσεις για τη βαθμολογική εξέλιξή τους στο δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι πρότινος όλα αυτά ήταν ανεκτά και αντιμετωπίζονταν ως μια «πραγματικότητα». Τώρα όμως που οι καταστάσεις έχουν αλλάξει δραματικά, αρχίζουν και αναπτύσσονται αντιδράσεις. Και μπορεί η «παράλληλη απασχόληση» να είναι νόμιμη, αλλά δημιουργείται θέμα για το κατά πόσο είναι σωστή από πολιτικής και ηθικής πλευράς όταν για χιλιάδες άλλων εργαζομένων (και του δημόσιου τομέα) κόβονται μισθοί και αποδοχές, συμπιέζεται το βιοτικό επίπεδο και επικρέμαται η απειλή των απολύσεων ή της εφεδρείας.
Ενδεχομένως στις περιπτώσεις που συνεχίζεται και σήμερα, η πρακτική αυτή να έρχεται με την «κεκτημένη ταχύτητα» του παρελθόντος. Όπως επίσης είναι πιθανόν, οι υπηρεσιακοί παράγοντες που την εισηγούνται να μην έχουν ενημερώσει επαρκώς τους αρμόδιους υπουργούς (οι οποίοι έχουν θητεία μόλις μερικών εβδομάδων) για τα ζητήματα και τις παρενέργειες που δημιουργούνται.
Η περίπτωση του υπουργείου Υγείας είναι ενδεικτική διότι αφορά τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου. Με βάση την απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 27 Ιουλίου, ανατέθηκαν «καθήκοντα μετακλητού υπαλλήλου» σε υπάλληλο (γιατρό) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων «στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας ως Διευθυντή του Γραφείου του με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων του». Και όπως προτίθεται στην απόφαση, «οι αποδοχές του ανωτέρω καθορίζονται σε ποσοστό 50% των αποδοχών της κύριας θέσης του». Είναι προφανές ότι ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού μάλλον δεν θα μπορεί και τόσο εύκολα να ανταποκρίνεται καθημερινά και στα κύρια καθήκοντά του στον ΕΟΦ όπου και διατηρεί την κύρια θέση του....
Η δεύτερη περίπτωση είναι ακόμη πιο ενοχλητική. Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη, που δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου, τοποθετείται ως μετακλητή στο Πολιτικό Γραφείο του με τον ίδιο τρόπο - «με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της»- μια υπάλληλος που εργάζεται στην Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δηλαδή στο ίδιο υπουργείο! Με άλλα λόγια, μετακινείται εντός του ίδιου υπουργείου για να κάνει μια άλλη, συγκεκριμένη, δουλειά αλλά παρά ταύτα θα εμφανίζεται με δύο «θέσεις», θα εισπράττει -χωρίς να ευθύνεται η ίδια- περισσότερα χρήματα (στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται 30% επί των κύριων αποδοχών) και θα έχει πλεονέκτημα στη βαθμολογική εξέλιξή της!
Έχει επίσης ιδιαίτερα σημασία ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι το αρμόδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την εφαρμογή των όποιων μέτρων, π.χ. η εφεδρεία, αποφασιστούν. Κατά συνέπεια, οφείλει πρώτο το ίδιο να στέλνει τα θετικά μηνύματα πριν υλοποιήσει οδυνηρά μέτρα...

12 σχόλια

  1. ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί την ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ...
    Ο ένας την κόρη του...

    - Ο άλλος, ο ΜΕΓΑΛΟΣ, ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, Ο ΗΜIΘΕΟΣ Πάνος, τον ξάδερφο του..
    Πού ;;;
    Πού αλλού, στην ΒΟΥΛΗ...
    Στον ΚΑΛΥΤΕΡΟ εργοδότη ...
    Με τα καλύτερα επιδόματα , τους 16 μισθούς , και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας...

    Όλοι οι πολιτικοί μπορεί να μήν είναι το ίδιο, επιθυμούν όμως
    (και φροντίζουν για αυτό) οι δικοί τους άνθρωποι να είναι στις καλύτερες θέσεις...
    Θεμιτό ;;;
    Ϊσως...
    Όταν όμως προσπαθούν να το παίξουν "τιμητές" της πολιτικής ζωής της χώρα εφαρμόζοντας αυτά που καταγγέλλουν τότε πώς να τους χαρακτηρίσεις ;;
    εκτός απο ..ΑΕροψεκασμένους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εσεις πιστευετε οτι δεν χρειαζομαστε την τροικα και οτι εχουμε απο μονοι μας το αναγκαιο αποθεμα αρετης για να αυτοκυβερνηθουμε.Μπαμ κανουμε απο μακρια οτι δεν μας αξιζει η ελευθερια και η εθνικη ανεξαρτησια.Λαος δημοσιων υπαλληλων αριστερων και σαπιοκοιλιαδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. STH GRAMMATEIA THS KYBERNHSHS EXEI KATI DIEYTHISEIS.AN APOKALYFTHOYN TA BIOGRAFIKA AYTWN POY DIORISAN METAKLH TOYS DIEYTHYNTES THA RIXNETE ROXALES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΕ.Π.Α.: Μόνο για όσους έχουν γερό στομάχι!

    Ατελείωτες συζητήσεις και αναζητήσεις στις ανελέητες σελίδες των εγκυκλίων του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι με αναπηρίες τον τελευταίο χρόνο, καθώς μένουν εκτεθειμένοι στο θολό γράμμα του «νομοθέτη» και στη διακριτική ευχέρεια των υπαλλήλων του ασφαλιστικού τους ταμείου.

    Λαμβάνουμε πλήθος μηνυμάτων από αναγνώστες του περιοδικού Αυτονομία και του Disabled.GR με ερωτήματα που μένουν τελικά αναπάντητα, καθώς η λύση βρίσκεται μόνο στην επιλεκτική ερμηνεία των εγκυκλίων και στην «κοινωνική διάθεση» του κάθε ασφαλιστικού υποκαταστήματος!

    Με αφορμή τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, φίλοι αναγνώστες κατέθεσαν μια σειρά από παρατηρήσεις σχετικά με τα παράλογα της λειτουργίας των ΚΕΠΑ – που έχουν ήδη προλάβει να σπείρουν τον πανικό στους πολίτες με αναπηρίες, σε συνδυασμό με τον αναποτελεσματικό (και χρεοκοπημένο) ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΕ.Π.Α.: Μόνο για όσους έχουν γερό στομάχι!

    Παρατήρηση 1η: Όλες οι γνωματεύσεις ΚΕΠΑ που εκδίδονται αναγράφουν «…..Από την ανωτέρω κατάσταση της υγείας του σε συνδυασμό με το επάγγελμά του και τη μόρφωσή του το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε (π.χ. 60%)…….».

    Αυτή η διατύπωση βασίζεται στον Ν. 1902/1990 (όπως ισχύει σήμερα) όπου συγκεκριμένα στο άρθρο 27, αναφέρεται ότι για τον καθορισμό του αν ένας ασφαλισμένος κρίνεται ως «βαριά ανάπηρος», «μερικά ανάπηρος» κλπ, λαμβάνεται υπόψη το αν μπορεί (ή δε μπορεί) να κερδίζει από την εργασία που ανταποκρίνεται στις δυνάμεις τις δεξιότητες και τη μόρφωσή του, ένα ποσοστό (π.χ. το 1/5) του ποσού που κερδίζει συνήθως σωματικά και πνευματικά υγιής άνθρωπος της ίδιας μόρφωσης.

    Επίσης, στο άρθρο 27 παρ ε) αναφέρεται ότι «…. για την αναπηρία του ασφαλισμένου από άποψη ιατρική γνωμοδοτούν οι αρμόδιες κατά τον κανονισμό ασφαλιστικής αρμοδιότητας υγειονομικές επιτροπές, οι οποίες εκτός από τη διαπίστωση της φύσεως, της εκτάσεως, της διάρκειας κλπ. της παθήσεως … ερευνούν και την επίδραση αυτών στην καθολική ικανότητά του για άσκηση του συνήθους ή παρεμφερούς επαγγέλματός του ή την ανάκτηση της ικανότητας αυτής …..».

    Ο νόμος είναι νόμος, βέβαια, αλλά τίθεται το ερώτημα πώς είναι σε θέση οι επιτροπές (που ειδικά οι Α’θμιες δεν απαρτίζονται συνήθως από εξειδικευμένες ειδικότητες ιατρών) να γνωρίζουν επακριβώς τη φύση και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του εκάστοτε ασφαλισμένου, ώστε να μπορούν να κρίνουν αξιόπιστα την ικανότητα ή ανικανότητα άσκησής του από τον ασφαλισμένο που έχει μία συγκεκριμένη πάθηση;;!

    Παρατήρηση 2η: Ο παραπάνω νόμος (Ν. 1902/1990) αφορά (μεταξύ άλλων) τις συντάξεις αναπηρίας. Επομένως, τα παραπάνω κριτήρια που χρησιμοποιούνται (μόρφωση, δεξιότητες κλπ) θα πρέπει λογικά να αφορούν το αίτημα ενός ασφαλισμένου για σύνταξη λόγω αναπηρίας και μόνο. Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι, ενώ παλαιότερα υπήρχαν πολλές διαφορετικές επιτροπές που εξέταζαν τα επιμέρους αιτήματα (π.χ. επιτροπές για Εφορία, επιτροπές για επιδόματα, επιτροπές για ΑμεΑ, κλπ) τώρα όλες αυτές έχουν αντικατασταθεί από τις επιτροπές ΚΕΠΑ οι οποίες γνωματεύουν για όλα τα θέματα με βάση τη σχετική ασφαλιστική νομοθεσία (ν. 1902/1990) ακόμα και αν το αίτημα έχει υποβληθεί για άλλο θέμα (π.χ. αίτημα για Εφορία).

    Έτσι, για παράδειγμα, παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις στις οποίες χορηγείται κάποιο ποσοστό αναπηρίας για πολύ βραχύ χρονικό διάστημα (συνήθως 2 έτη), ενώ παλαιότερα τα ποσοστά αναπηρίας που χορηγούνταν για χρήση στην Εφορία (έκπτωση από το φόρο) ίσχυαν για 5 έτη.

    Παρατήρηση 3η: Θα έχει γίνει αντιληπτό σε όλους όσοι έχουν ήδη εξεταστεί από τις Α’θμιες επιτροπές ΚΕΠΑ, ότι στο σχετικό πόρισμα (Γνωμάτευση) του ΚΕΠΑ δεν αναφέρονται τα ονόματα και οι ειδικότητες των ιατρών της επιτροπής που εξέτασαν τον ενδιαφερόμενο.

    Επίσης, δεν αναφέρονται στο πόρισμα τα ευρήματα της εξέτασης αναλυτικά (παρά συνήθως μόνο η πάθηση και το ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με τον κανονισμό αναπηρίας, χωρίς περαιτέρω αναλυτική αναφορά στα συμπτώματα της πάθησης του εξεταζόμενου). Έτσι, δεν είναι δυνατό για τον ενδιαφερόμενο να γνωρίζει εάν η επιτροπή που τον εξέτασε είχε την απαιτούμενη επιστημονική αρτιότητα (λόγω ειδικότητας) για να κρίνει την πάθησή του, ώστε να μπορεί (εάν θέλει) να τεκμηριώσει με επάρκεια είτε την ένστασή του προς τη Β’θμια επιτροπή ΚΕΠΑ είτε την προσφυγή του στο δικαστήριο.

    Αυτά τα θέματα, όπως και πολλά ακόμα, ταλαιπωρούν βάναυσα καθημερινά όλους τους πολίτες με αναπηρία που (για όσο ακόμα καταφέρνουν να επιβιώνουν σε αυτή τη χώρα) αναγκάζονται να παρατούν τις δουλειές τους και να επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους για να «χτυπούν κάρτα» μέρα-παρά-μέρα στα ασφαλιστικά ταμεία και τις κάθε λογής επιτροπές, για μια ακόμα αίτηση, μια ακόμα διευκρίνιση για περικοπές παροχών υγείας & φαρμάκων, ένα ακόμα γραφειοκρατικό κώλυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πεθερός του Σηφουνάκη χρωστά στο Δημόσιο 500 εκατ. ευρώ
    21 Αυγούστου 2012 | 00:28. Πολιτική..


    Σε μια αποκάλυψη μεγατόνων προχωρά το spirospero.gr, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ο μεγαλοοφειλέτης που χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ χωρίς κανένας να τον ακουμπάει είναι ο πεθερός του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ιδιοκτήτης του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

    Το θέμα προέκυψε από καταγγελία της νομικού και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ελίζας Βόζενμπεργκ στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3 αναφερόμενη στο "πάρτι" που έχει στηθεί εις βάρος του ελληνικού λαού.

    Άραγε είναι τυχαίο ότι το υπερπολυτελές ξενοδοχείο ΑΜΙΡΑΝΤΕΣ στις Γούβες του Ηράκλειου όπου κάνουν συχνά διακοπές ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο αδελφός του, Νίκος; Είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Παπανδρέου είναι ο λόγος που ασχολήθηκε ο Νίκος Σηφουνάκης με την πολιτική;

    Μα είναι να απορεί κανείς τελικά. Η Άντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε επειδή ήταν σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου που χρωστούσε 5 εκατ. ευρώ. Ο Νίκος Σηφουνάκης γιατί έμενε στη θέση του την ώρα που ο πεθερός του και κατ' επέκταση και η σύζυγός του Μαρί, χρωστάνε τις μιχαλούς σε Δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία;

    ΑΥΤΉ Η ΚΡΉΤΗ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΙΚΆ!!!!!!! ΤΎΦΛΑ ΝΑ ΈΧΕΙ Η ΣΙΚΕΛΊΑ..ΒΑΡΔΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΝΤΟΡΑ, ,ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΕΣ, ΠΕΝΤ ΕΞΕΙ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ,ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΑΚΙΔΕΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΙΔΕΣ; ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΙΔΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΟΝΑΚΙΔΕΣ,ΣΜΠΩΚΟΙ, ...Κ.Τ.Λ Κ.Τ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ δεν είναι ένας μόνον. Είναι και άλλος που ήρθε ΄πακέτο' με τον Διευθυντή από τον ΕΟΦ. Μόνο που αυτός είναι ριγμένος. Παίρνει μόνο 40% επιπλέον του μισθού του. Και λέγαμε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θα ασχοληθώ με παίχτες και ομάδες, αυτά είναι ΝΕΚΡΆ για εμένα για 6-7 χρόνια και να δούμε...

    Πρέπει όμως να μάθει ο κόσμος επιτέλους την αλήθεια τι συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο σε μια (ΧΩΡΆ) που κάποτε λεγόταν Ελλάδα, πιες είναι οι αθλητικές ποινές και πιες οι ΚΡΑΤΙΚΕΣ ..

    Ο αθλητισμός έχει ένα πρωτόσκολο το όποιο άλλοτε τηρείται και άλλοτε ΌΧΙ ( εξαρτάτε πόσο ισχυρός είσαι η ποιοι η πια συνεισφέροντα είναι πείσω σου)

    Ο νόμος του Κράτους όμως είναι ΝΟΜΟΣ, η Ε.Ε.Α αθλητισμού είναι ΚΡΑΤΟΣ, παύε τώρα το γιατί έπρεπε να έχει επέμβει ο εισαγγελέας και να έχει κλείσει μέσα μερικούς ..

    ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΈΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΧΡΈΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ; Ποιοι έδιναν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ; η δεν έδιναν καθόλου;

    Και Η Ε.Ε.Α τι έκανε; ρουσφέτια του κάθε πολιτικάντη που είχε κάνει το ΚΡΑΤΟΣ Βιλαέτι του;

    Αυτοί που σήμερα περνούν τα μετρά για να βάλουν στα φέρετρα τον Ελληνικό ΛΑΟ; και συνεχίζουν ακάθεκτοι; 520.000 χιλιάδες ευρώ με παρεμβάσεις του υπουργού αθλητισμού κ. Ιωαννίδη δόθηκαν στο ΑΡΗ για να πλερώσει ..

    ΚΑΛΑ ο κ. Ιωαννίδης είναι υπουργός ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ;

    Ποιοι είναι αυτοί που υπάρχουν οι υπογραφές τους σε ομάδες που έπαιζαν τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να πληρώνουν ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΈΚΛΕΒΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ; ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΌ αγαπητέ φιλέ ΘΑ πρέπει να ΠΆΝΕ ΦΥΛΑΚΉ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΎΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΉΤΑΝ Η ΕΊΝΑΙ ΠΕΊΣΩ ΤΟΥΣ.
    ( είμαι 99% σίγουρος κάποιοι πολιτικάντηδες που έκαναν την χώρα χωράφι, τους μαγαζάκι τους, σε όλους τους τομείς) ..

    Η λύση για να έλθει στην χώρα ΜΑΣ πρέπει πρώτα να έλθει η ΝΕΜΕΣΙΣ ,πως είναι δυνατών να παίζουν ομάδες σε τσαμπιon λινγκ και σε ΟΥΕΦΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΤΟ ΦΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;

    ΜΑ Θα πούνε πολλοί δεν τα έκαναν οι ομάδες!! ΣΩΣΤΆ, να τα διακανονίσουν .ΣΩΣΤΆ, 1000 ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΈΧΟΥΝ ΓΊΝΕΙ ,τηρήθηκαν; ΌΧΙ; τι έκανε το μπουρδέλο το ΚΡΑΤΟΣ ποιες ποινές επιβλήθηκαν; ΜΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΆΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΏΝ ; ΑΚΟΎΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα είναι διαρκής, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ Διαρκής δεν σταματά ούτε λεπτό ... για αυτό μην απορείτε αν δεν κόβουν απόδειξης στην ΎΔΡΑ Η ΣΤΑ ΨΑΡΑ ...

    Κάποιοι έκαναν την ΧΏΡΑ τσιφλίκι τους. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΧΙΖΕΤΕ ,ΕΔΩ υπάρχει ο κ. Δασκαλαντωνάκης με βεβαιωμένα χρέη 500.000.000 εκατομμύρια στο ΔΗΜΌΣΙΟ ο γαμπρός του κ. Συφουνακης χρόνια υπουργός αυτή την δουλειά έκανε; έβαζε φρένο σε ελεχτικούς μηχανισμούς; ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΧΩΡΆ ΣΑΣ-ΜΑΣ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΆΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΈΝΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

    Πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου στη λίστα;

    Είναι 1740 φυσικά πρόσωπα, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν πτωχεύσει, δηλαδή για επιχειρηματίες οικονομικά δραστήριους.

    Το περίεργο είναι ότι από τον τότε υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα, στη συνέχεια άλλαξε η απόφαση αναρτήθηκαν στη Βουλή με δικαίωμα στους βουλευτές μόνο να τα δουν χωρίς να μπορούν να πάρουν αντίγραφο, ούτε να μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις...

    Και να σας πω και κάτι άλλο; Ήδη την Κυριακή που μας πέρασε ήρθε στη δημοσιότητα ότι 1727 μεγαλοκαταθέτες έβγαλαν στο εξωτερικό παραμονές των εκλογών, δηλαδή τώρα το Μάιο του 2012, 3 δις ! Ανεξάρτητα αν ήταν νόμιμη αυτή η εξαγωγή, το υπουργείο Οικονομικών ήλεγξε αυτά τα χρήματα των 1727 καταθετών αν ήταν νόμιμα αποκτημένα, αν έχουν φορολογηθεί, το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων;;

    Θα πρέπει στην κοινή γνώμη επιτέλους να δοθεί μια εξήγηση... Το κράτος πρέπει να συγκεντρωθεί. Να υπάρξει ένα οικονομικό νοικοκύρεμα για να μην αντιδρούν οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οποίοι δεν έχουν!

    Πόσα είναι περίπου τα χρήματα που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο;

    Αν σκεφτείτε ότι ήταν 1740 και ο μικρότερος οφειλέτης είχε 1.000.000 οφειλή... Με έναν γρήγορο υπολογισμό θα καταλάβετε ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό...

    Γιατί δεν σας παρέδωσαν τη λίστα έτσι ώστε να τη μελετήσετε;

    Υπήρξε απόφαση ότι δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ούτε αντίγραφο, ούτε να κρατήσουμε σημειώσεις όπως σας είπα και προηγουμένως. Υπήρξε πολιτική απόφαση.
    Και βεβαίως εδώ πρέπει να πω, ότι η επίκληση που υπήρξε κάποια στιγμή ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει... αυτό δεν είναι ακριβές.

    Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προστατεύει άλλα μεγέθη. Υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο, οφειλέτες των οποίων η οφειλή προς το Δημόσιο, βεβαιωμένη, υπερβαίνει το ποσό των 170,000 ευρώ, η πολιτεία έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί το όνομα.

    Εκτός από τα 500 εκατομμύρια που χρωστάει ο κ. Δασκαλαντωνάκης, ο οποίος αναφέρεται στη λίστα, έτσι δεν είναι κ. Βόζεμπεργκ, υπάρχουν άλλοι με μεγάλα ποσά;

    Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μεταξύ των 1740 υπάρχουν αρκετοί με μεγάλα χρηματικά ποσά... Πολύ μεγάλα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει και εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει από την Κυβέρνηση, είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι ενέργειες έχουν γίνει εναντίον αυτών των προσώπων. Αν έχουν δεσμευθεί ακίνητα, αν έχει ελεγχθεί για τις οφειλές αυτές το πόθεν έσχες κτλ.

    Οι οφειλέτες αυτοί είναι πτωχευμένοι ή ζωντανοί οικονομικά και μπορούν να πληρώσουν;

    Η συντριπτική πλειονότητα είναι υγιείς επιχειρηματίες. Αλλά και ένας να είναι υγιής και να οφείλει τόσα μεγάλα ποσά και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, το πολιτικό προσωπικό για να δείχνει αξιόπιστο θα πρέπει να δώσει στην κοινή γνώμη πληροφορίες για το πώς ενήργησε εναντίον αυτού του προσώπου.

    Όταν μιλάμε δε για έναν κατάλογο 1700 προσώπων, ο πολίτης κατά του οποίου επιβάλλονται σκληρά μέτρα αγανακτεί όταν ακούει τέτοια φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΆ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΈΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΆ .. ΠΈΘΑΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΎ ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΎΡΑ .. ΤΙ ΔΙΆΟΛΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΎΝ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!;

    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τοποθετείται σχετικά με την προκαταβολή που έδωσε στον Αρη, κάτι που όπως τονίζεται προβλέπεται από τη μεταξύ τους χορηγική σύμβαση.

    Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) με τα οποία επιχειρείται να δοθεί απολύτως λανθασμένη εντύπωση αναφορικά με την ανταπόκριση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο αίτημα της ΠΑΕ αρης για προκαταβολή ποσών που προβλέπονται από τη μεταξύ τους χορηγική σύμβαση, είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

    1. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει το ποδόσφαιρο στο σύνολό του, δίχως διακρίσεις και πάντα εντός των προβλεπομένων από τις υφιστάμενες με τις ομάδες χορηγικές συμβάσεις.

    2. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ζήτησε να εισπράξει προκαταβολικώς το ποσό των 344.400 ευρώ, το οποίο κανονικώς θα καταβαλλόταν την 1η Σεπτεμβρίου (την επόμενη εβδομάδα) και επιπλέον 175.000 ευρώ έναντι της δόσης της χορηγικής σύμβασης η οποία προβλέπεται να καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου. Το αίτημα βρίσκεται εντός του πλαισίου της χορηγικής σύμβασης, μπορεί και θα ικανοποιηθεί με βάση προδιαγεγραμμένες προβλέψεις (π.χ. παρακράτηση χρηματοοικονομικού κόστους της προκαταβολής κ.α.).

    3. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση – διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τήρησε η διοίκηση της εταιρείας έως σήμερα απέναντι στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και έχει γίνει αποδεκτό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

    4. Επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν απαιτήθηκε προηγούμενη παρέμβαση ή “εντολή” προς τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. απ’ οπουδήποτε, διάσταση την οποία επιδιώκουν κάποιοι να δώσουν στο θέμα, παρά μόνο η κατάθεση του αιτήματος από την κάθε ενδιαφερόμενη ΠΑΕ η οποία έχει υπογεγραμμένη χορηγική σύμβαση.

    5. Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα των ημερών, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θέλει να επαναλάβει όσα διατύπωσε με ανακοίνωσή της την 1η Ιουνίου 2012 και να καταστήσει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το επιχειρηματικό της συμφέρον, κατά τρόπο απολύτως νόμιμο, που διασφαλίζει τους μετόχους της. Ταυτόχρονα, ως Μέγας Χορηγός και κύριος στυλοβάτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επιδιώκει να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να μετέχουν ελληνικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που – όπως είναι ευνόητο – εξυπηρετεί τα συμφέροντά της ως εταιρείας, αλλά πρωτίστως τον κύριο σκοπό των συγκεκριμένων χορηγικών συμβάσεων, που δεν είναι άλλος από την προβολή των προϊόντων της. Όλα αυτά εντός αυστηρού πλαισίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ρήτρες βίας και διαφάνειας, που αποσκοπούν στην άμεση και έμμεση αποφυγή ενεργειών που βλάπτουν συνολικά το ποδόσφαιρο.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση