GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδίκη Γερμανού ακροδεξιού βουλευτή που χλεύασε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή και καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 6.000 ευρώ για...

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή και καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 6.000 ευρώ για...
συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της μνήμης των νεκρών καταδικάστηκε από τη γερμανική Δικαιοσύνη ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) Ούντο Πάστερς. Η καταδίκη αφορά δημόσια δήλωση του Ούντο Πάστερς το 2010 ότι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί «θέατρο» και «νίκη του ψεύδους έναντι της αλήθειας».
Η ετυμηγορία καθυστέρησε δύο χρόνια καθώς οι εισαγγελείς έπρεπε να ζητήσουν την άρση της ασυλίας του Ούντο Πάστερς για να μπορέσουν να του ασκήσουν δίωξη.
Ο 59χρονος Πάστερς, ηγέτης το NPD στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, έκανε τις επίμαχες δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τοπικού Κοινοβουλίου όταν οι συνάδελφοί του απέτιαν φόρο τιμής στους περίπου 6 εκατομμύρια εβραίους που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί από το 1939 ως το 1945.
Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής στις 8 Ιανουαρίου 2010, μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πάστερς αποκάλεσε την επέτειο «λατρεία των ενόχων» και «νίκη του ψεύδους έναντι της αλήθειας».
Δικαστήριο της Σβέριν, πρωτεύουσας του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του Πάστερς ότι οι δηλώσεις του καλύπτονται από τη βουλευτική. Οι εισαγγελείς επεσήμαναν ότι ο βουλευτής αρνήθηκε ευθέως την αλήθεια του Ολοκαυτώματος.
Πάντως, ο Πάστερς δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.
Οι κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμησης και της προσβολής της μνήμης των νεκρών δεν συνδέονται με την άρνηση του Ολοκαυτώματος, που επίσης διώκεται ποινικά στη Γερμανία.
Το ακροδεξιό NPD, που κατέχει έδρες στα τοπικά Κοινοβούλια δύο ανατολικών κρατιδίων της Γερμανίας, αλλά όχι στο ομοσπονδιακό, έχει επανειλημμένα χλευάσει τις τελετές που γίνονται για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση