GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ανησυχητική» για τον Ομπάμα η ξηρασία που πλήττει τις ΗΠΑ

Τα δύο τρίτα των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε κλοιό ξηρασίας, τη χειρότερη από το 1956 O πρόεδρος Ομπάμα (κέντρο...

Τα δύο τρίτα των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε κλοιό ξηρασίας, τη χειρότερη από το 1956
O πρόεδρος Ομπάμα (κέντρο) μιλάει στους δημοσιογράφους σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για το ζήτημα της ξηρασίας που πλήττει τη χώρα, στο Roosevelt Room του Λευκού Οίκου, χθες το βράδυ. EPA/MICHAEL REYNOLDS
 
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
«Ιστορική» χαρακτήρισε την ξηρασία που πλήττει την Αμερική ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου, και τόνισε ότι το τίμημα για τους καλλιεργητές είναι πολύ βαρύ.
Αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το πρόσφατο κύμα ξηρασίας στο κεντρικό και δυτικό τμήμα των Η.Π.Α, ο Ομπάμα δηλωσε πως «βλέπουμε καταστροφικές ξηρασίες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια ιστορική ξηρασία που έχει βαθιά επίδραση στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σε πολλές πολιτείες», δήλωσε ο Ομπάμα.Ειχε προηγηθεί συνάντηση στο Λευκό Οίκο με μελη αγροτικών οργανώσεων από τις πληγείσες περιοχές.
«Το Κογκρέσο πρέπει να υπερψηφίσει το γεωργικό νομοσχέδιο που όχι μόνο θα παρέχει περισσότερη βοήθεια σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά θα τους δώσει την οικονομική σιγουριά που χρειάζονται», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, καλώντας το Κογκρέσο (στο οποίο πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι) να υπερψηφίσει το αγροτικό νομοσχέδιο που προβλέπει αποζημιώσεις υψους 310 εκατ. ευρώ προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους.
Τα περί «ιστορικής» ξηρασίας δεν είναι υπερβολικά. Σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (ΝΟΑΑ), τα δύο τρίτα των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε κλοιό ξηρασίας, τη χειρότερη από το 1956. Από τον Ιούνιο, περίπου το 55% του εδάφους των ΗΠΑ -κυρίως οι μεσοδυτικές πολιτείες- πλήττονται από ξηρασία, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται από τον δείκτη Palmer που ορίζει την ξηρασία με κριτήρια που βασίζονται στον συνδυασμό της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων.
Σύμφωνα με τα κριτήρια αυτά, η φετινή ξηρασία είναι η χειρότερη από το 1956, ενώ ο Ιούνιος του 2012 ήταν «ο 14ος θερμότερος μήνας και ο 10ος ξηρότερος» που έχει καταγραφεί. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, οι καλλιεργήσιμες περιοχές αποξηράνθηκαν και επλήγη η σοδειά σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο εδω και τουλάχιστον 18 χρόνια.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση