GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τί έκανε νότια του Καστελλόριζου το “Ναυτίλος”;

Τι γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση και τι αγνοεί η Κυπριακή; Έχουμε γράψει για το ενδιαφέρον, αλλά και για την επίσκεψη, της κυρίας Κλίν...

Τι γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση και τι αγνοεί η Κυπριακή;
Έχουμε γράψει για το ενδιαφέρον, αλλά και για την επίσκεψη, της κυρίας Κλίντον στην περιοχή του Καστελλόριζου το Σεπτέμβριο του 2011. Όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να κρατήσουν κρυφή την επίσκεψη, αυτή όχι μόνο γνωστοποιήθηκε, αλλά έγινε γνωστό και το ενδιαφέρον των αμερικανών εμπειρογνωμόνων για το ορυκτό “υδρίτης” που βρίσκεται νοτίως του Ελληνικού νησιού και μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ, ενώ γνωστή ήταν η ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου… Και το μυστικό, έπαψε να είναι μυστικό των λίγων, έγινε το “κοινό μυστικό”, που αποτελεί και τον κύριο στόχο της επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα από αμερικανικά funds και επενδυτικούς οίκους, αλλά και η στοχοποίηση της χώρας μας από την “πεθαμένη” ενεργειακά Γερμανία.
Το ερευνητικό σκάφος “Ναυτίλος” πραγματοποίησε σειρά ερευνών τόσο βόρεια της Ρόδου (στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων), νότια του Καστελλόριζου, αλλά και νότια της Κύπρου (και η Κύπρος στο μνημόνιο, μην το ξεχνάμε). Από δω και πέρα δεν μιλάμε πλέον για “φαντάσματα”, αλλά για κάτι πολύ μεγάλο, αφού οι έρευνες του Ναυτίλου λέγεται πως έγιναν εν αγνοία (;) της κυβέρνησης Χριστόφια… Από τη στιγμή αυτή και μετά, το όλο θέμα γίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον…
Κωνσταντίνος
Πόσο άσχημο είναι να ξεφτυλίζεται μια κυβέρνηση; Ειπώθηκε ότι το Ναυτίλος ψάχνει στον Ερατοσθένη για ουράνιο και ότι η Κυπριακή κυβέρνηση δεν γνωρίζει επακριβώς την έρευνά του. Δεν το τρώει κανένας αυτό. Το πρόγραμμα έρευνας του Ναυτίλου για το 2012 είναι:
Iούλιος 7-24: Μαύρη Θάλασσα. Στη περιοχή αυτή υπάρχει ένα ρήγμα σε μεγάλη έκταση με διαφορετική περιεκτικότητα σε οξυγόνο στις δύο του πλευρές του. Πέραν των βιολογικών ευρημάτων, της καταγραφής της πανίδας στα 150-350μ βάθος, ο στόχος είναι πάντα η έρευνα για φυσικό αέριο και η περιβαντολογική επιβάρυνση απο την εξαγωγή υδατανθράκων, ορυκτών κλπ στη περιοχή. Παράλληλα προσφέρεται υπηρεσία στην φαρμακοβιομηχανία απο την μελέτη των μικροργανισμών.
Ιούλιος 26 – Αύγουστος 9: Οροσειρά του Αναξίμανδρου (Καστελόριζο). Εχει αποδειχθεί ότι είναι πλούσια σε μεθάνιο που αναβλύζει απο το βυθό. Οι μετρήσεις βιολογικών και γεωλογικών δειγμάτων, που εγιναν το 2010 καθώς και μετρήσεις με τα sonars για την χαρτογράφηση κοιτασμάτων συνεχίστηκαν.
Αύγουστος 13 – 27: Οροσειρά του Ερατοσθένη (Κύπρος, μπαίνει μέσα στο οικόπεδο 12).Πρόκειται για έρευνα παρόμοια με αυτή που έγινε στην οροσειρά του Αναξίμανδρου. Η Κυπριακή κυβέρνηση, όπως και η Ελληνική θα ήταν εκτός του πλανήτη γή, γιατί για το θέμα τα ΜΜΕ ετήρησαν και τηρούν σιγή ιχθύος. Κοροιδεύουν τον εαυτό τους.
Αύγουστος 29 – Σεπτεμβριος 5: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (περιοχή από το Bodrum μέχρι τη χερσόνησο της Datca). Χαρτογράφηση του βυθού στα 100-600μ βάθος, ηφαίστεια που βγάζουν μεθάνιο απο βράχους, καταγραφή της πανίδας για λόγους πού ήδη εξηγήσαμε.
Το πρόγραμμα του συγκεκριμένου πλοίου, όπως βλέπετε δεν είναι άγνωστο. Διαβάστε το εδώ. Η Κυπριακή κυβέρνηση με πολύ απλοικότητα πληροφόρησε τους πάντες ότι το πλοίο Ναυτίλος δεν κάνει έρευνα για φυσικό αέριο και ότι την έρευνα αυτή την έχουν αναλάβει για τη Κύπρο άλλες εταιρείες. Το Ναυτίλος όμως εξηγεί δημόσια στο διαδίκτυο το πρόγραμμα έρευνάς τους και εξηγεί και το πού και το πώς.
Το Ναυτίλος έχει δύο sonars. To ένα απο αυτά κάνει καταγραφή του βυθού για ηφαίστεια εκπομπής μεθανίου και το άλλο κάνει καταγραφή της περιοχής κάτω απο την επιφάνεια του βυθού για πετρώμαστα αλλά και ηφαίστεια φυσικού αερίου. Αυτά τα sonars λέγονταi towfish και είναι σαν αυτό της φωτογραφίας. Για όσους δεν ξέρουν απο sonars, είναι συκευές που εκπέμπουν ηχητικά κύματα που παράγονται απο ένα ισχυρό ηλεκτρικό παλμό που προέρχεται απο ένα ηλεκτρικό κύκλωμα στο πλοίο. Τα ηχητικά αυτά κύματα περιθλώνται στην επιφάνεια του βυθού και συλλέγονται απο κατάλληλα μικρόφωνα σε συγλεκριμένη διάταξη. Τα ηχητικά κύματα μετατρέπονται με τη σειρά τους σε ηλεκτρικά και αναλύονται με software στο πλοίο.
Το Ναυτίλος έχει επίσης και δύο υποβρύχια με κάμερες με τις οποίες καταγράφει την πανίδα και ανεβάζει δείγματα και μικροοργανισμούς απο το βυθό για ανάλυση και περαιτέρω έρευνα. Το πλοίο κάνει έρευνα ορυκτών και καταγραφή πιθανών κοιτασμάτων που είναι σε εκμεταλλεύσιμη μορφή για το μέλλον.
Δύο ερωτήματα
1. Γιατί, όταν η έρευνα του Ναυτίλου είναι καταγεγραμμένη στο διαδίκτυο η Κυπριακή κυβέρνηση την αγνοεί;
2. Καλά, είναι άσχετοι ή κουτοπόνηροι στην Κύπρο; Δεν αντιλαμβάνονται πόσο κόντα στο όριο της γελοιότητας είναι;
3. Τι παίχτηκε με το Ναυτίλος κοντά στο Καστελόριζο την περίοδο Ιούλιος 26 – Αύγουστος 9; Η κυβέρνηση της Ελλάδας βοήθαγε τη Κυπριακή και την Τουρκική να ψάχνουν για ουράνιο στην Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ;
YΓ. Την ιστορία με το email που μου έστειλε γνωστή Εταιρεία Πετρελαίων θα σας την πώ αλλη φορά… Aξίζει.
Από Zcode.Info
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση