GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμες επαφές Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί θα συναντήθει με την καγκα...

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί θα συναντήθει με την καγκαλάριο της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα δει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Το ραντεβού με την Αγκ. Μέρκελ είναι στις 11:45 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο αρχηγών. Με τον κ. Ολαντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.
Σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς είχε εκτεταμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις συζητήσεις που είχε χθες με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ συζήτησαν και την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Γιούνκερ στην χώρα μας και θεωρούν ότι θα συμβάλει και στην επιτυχία του ταξειδιού του κ. Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι.
Φυσικά ο πρωθυπουργός θα έχει με τους δύο ηγέτες εκτεταμένες συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και για τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Ο κ. Σαμαράς ο οποίος επιδιώκει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα και το επόμενο διάστημα θα κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.
Θα θέσει τα ελληνικά αιτήματα, αν και στις συναντήσεις αυτές δεν θα ληφθούν αποφάσεις. Το ζήτημα της επιμήκυνσης, αλλά και της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου, βρίσκονται εκ των πραγμάτων στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως ανέφερε χθες στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Eurogroup. Καθοριστική θα είναι για τα αιτήματα της Ελλάδας η έκθεση της τρόικας, η οποία θα έλθει ξανά στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.
Ο κ . Σαμαράς πάντως θέλει με τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ και από τις δηλώσεις που θα κάνουν, να βελτιωθεί το κλίμα για την χώρα μας που επηρεάζεται από τοποθετήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και δυσχεραίνει τις προσπάθειες οικονομικής σταθεροποίησης. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο κ. Γιούνκερ ότι οι δηλώσεις περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη συντηρούν κλίμα ανασφάλειας στις διεθνείς αγορές και εμποδίζουν την προώθηση των αποκρατικοποίησεων.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξείδι του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής Χρήστος Σταικούρας, ο βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου Σταύρος Βασιλόπουλος και ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα Σταύρος Παπασταύρου. Τελικά ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όπως του συνέστησαν οι γιατροί, λόγω της ευαίσθητης μετεγχειρητικής κατάστασης του δεξιού του ματιού που ακόμη επηρεάζεται από τις υψηλές πιέσεις στα μεγάλα ύψη.

5 σχόλια

  1. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

    ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ

    ( αφιερωμένο σε κάποιους σύγχρονους Εφιάλτες , υποτακτικούς κωλοσφουγάρειους της δεκάρας, που τολμούν προκλητικά και ξεδιάντροπα να λοιδορούν τον Ελληνικό λαό, (όλοι μαζί τα φάγαμε), όπου εδώ και 30 χρόνια πληρώναμε αγόγγυστα αυτά που μας επέβαλλαν οι ανάξιοι τυχοδιώκτες δοσίλογοι αφέντες της άρχουσας τάξης ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , και τώρα ζητούν ακόμη περισσότερα, την ίδια μας την ζωή…)
    Οι φόροι και τα χαράτσια που μας επέβαλλαν οι δοσίλογοι ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ τα τελευταία 30 χρόνια και ακόμα το χρέος αυξάνετε με μαθηματική πρόοδο , οι κλέφτες συνεχίζουν το φαγοπότι
    1) Φ.Π.Α 17% 19% 23% (τα ποσά που έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους είναι αμύθητα, παρακαλώ κάποιον ειδικό να μας πει το ποσό αυτό
    2) ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ( 3-4 είναι οι έκτακτες εισφορές που έχουν καταβάλει οι μικροεπιχειρηματίες για διάφορες δικαιολογίες όπως η στενωπούς του Αντρέα)
    3) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ,( τεράστιο σκάνδαλο που κόστισε στους επαγγελματίες ,χάθηκε πολύτιμο συνάλλαγμα για να οικονομήσουν οι ημέτεροι εισαγωγείς των ταμειακών μηχανών , το μέτρο αυτό εως σήμερα επί της ουσίας τίποτα δεν απέδωσε.)
    4) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ( μέρα παρά μέρα είχαμε αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών πάντα σκανδαλωδώς δυσανάλογες σε σχέση με τις παροχές που παρείχαν, παρ΄ όλα αυτά τα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων είναι άδεια)
    5) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ( ΤΟ 1980 η βενζίνη κυμαινόταν στις 20 δρχ/λιτ , σήμερα 700 δρχ/λιτ, μεγάλο μέρος της τιμής των καυσίμων είναι υπέρ του κράτους)
    6) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ (Το έτος 1980 το πακέτο των τσιγάρων ήταν 2-5 δραχμές/πακ. , σήμερα 780 δρχ εως 1700 δρχ/πακ. μεγάλο μέρος της τιμής των τσιγάρων είναι υπέρ του κράτους
    7) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    8) ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
    9) ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
    10) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
    11) ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
    12) ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    13) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
    14) ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (τεράστια ποσά).
    15) ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ).
    16) ΕΠΙΒΟΛΗ Φ.Π.Α. ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
    17) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
    18) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    19) ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΟΣΟΥ
    20) ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (από μικροεπαγγελματίες που μέχρι χθες ήταν φερέγγυοι και ανταποκρίνονταν κανονικά στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Αλλά σας πίστεψαν και επένδυσαν στην πατρίδα τους δημιουργώντας θέσεις εργασίας και πήγε στράφι ο αγώνας μιας ζωής , ρίξατε το καράβι στα βράχια και τώρα είναι άνεργοι και άστεγοι και λιμοκτονουν?
    21) ΕΙΣΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΔΕΚΟ
    22) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ (ΣΔΟΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ , ΤΑΧΙΣ )
    23) ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
    24) ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    Παρ΄ όλα αυτά το έλλειμμα από τον Μόρτη έως σήμερα εκτινάχτηκε κατά 23 δις,
    Δεν είμαι ειδικός για να απορυθμίσω πόσες ακόμα κατηγορίες φοροεισπρακτικών μέτρων έχουν παρθεί τα τελευταία 30 χρόνια , από το 1980 και μετά, και ποιο είναι το ακριβές ύψος των χρημάτων που εισέρευσαν στα κρατικά ταμεία .
    Κάποιος ειδικός ας δημιουργήσει σχετική λίστα ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της απάτης που έχει διαπραχθεί εις βάρος του, και οι δοσίλογοι συνεχίζουν την ίδια φορομπηχτική εισπρακτική πολιτική πάντα με την δικαιολογία της πάταξης της φοροδιαφυγής .
    Με τόσα φοροεισπρακτικά μέτρα η Ελλάδα έπρεπε να είναι η πλουσιότερη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ …


    «ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ( αφιερωμένο σε κάποιους Εφιάλτες των 30 αργυρίων , υποτακτικούς κωλοσφουγαρειους της δεκάρας μιας εγκάθετης κατοχικής κυβέρνησης)
    1) Ποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση του 30% υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυραίων και τώρα είναι άνεργοι και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και λιμοκτονούν?
    2) Ποια μέτρα πήρατε υπέρ των ανέργων και άστεγων που δεν έχουν να φάνε οι οικογένειες τους και που την κεφαλή κλίνε?
    3) Ποια μέτρα πήρατε για τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους χρεωστάνε σε εφορεία, σε ασφαλιστικά ταμεία και είναι άνεργοι και λιμοκτονούν οι οικογένειες τους, και λόγο των χρεών στην εφορεία τους κρατάτε ομήρους και δεν τους δίνετε την δυνατότητα να κλείσουν και στα χαρτιά τις εταιρείες τους ώστε να μην τρέχουν έξοδα και υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και λοιπά έξοδα μη λειτουργούσας επιχείρησης?
    4) Ποια μέτρα πήρατε υπερ των μικροσυνταξιούχων που δεν εχουν αλλα εσοδα τα παιδιά τους είναι ανεργα χρειάζονται φαρμακα και ιατρική περίθαλψη?
    5) Ποια μέτρα πήρατε για την Ασφάλεια των πολιτων που είναι εκτεθιμένοι στους εγκληματίες και το πληρωνουμε σε καθημερηνή βάση με το αιμα μας?
    6) Ποια μέτρα πήρατε κατά της λαθρομεταναύστεσης και της λαθροεργασίας?
    7) Ποια μέτρα πήρατε να φέρουν οι κλέφτες πίσω τα κλεμμένα
    8) Ποιους μεγαλοφοροκλέτες πιάσατε και τιμωρήσατε?
    9) Τι κάνατε μέχρι σήμερα για τα μεγάλα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και συνεχίζουν να ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία?

    Κανένα μέτρο, καμία απόφαση, κανένα νομοσχέδιο υπέρ των αναξιοπαθούντων Ελλήνων δεν πήρατε , αντιθέτως πήρατε πολλά μέτρα εις βάρος τους φορτώνοντας τους στις πλάτες ακόμη περισσότερες οικονομικές υποχρεώσεις για την ολοκληρωτική καταστροφή τους μιας ιδιόμορφης μορφής γενοκτονίας του Ελληνικού λαού.
    Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα εξυπηρετήσετε τα κελεύσματα του εχθρου της πατρίδας που είναι η ΤΡΟΪΚΑ και η συναφής κλίκες της παγκόσμιας τζετ σετ οικονομικής μαφίας που υπηρετείτε , Συμπεριφέρεστε ως εχθροί μεσαιωνικού τύπου εναντίον των της Ελλάδας και των Ελλήνων και ορίζεται ποιος πρέπει να ζήσει και ποιος πρέπει να πεθάνει….
    ¨ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ¨
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνη Αντώνη ο κώλος τεντώνει...

    Δεν μιλάς αλλά κλάνεις, τα παιδιά σου στον ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ (ΦΑΚΤΩΡΑΣ--ΡΟΔΙΝΟΣ--ΦΑΗΛΟΣ) δε είναι εδώ να μας πούνε της μαλακίες τους για αυτά που λες και κάνεις , επίσης δεν ανεβάζουν και κανένα κείμενο που σε ξευτιλίζει ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ γιατί ξευτηλας είσαι..

    Ξέρει η Μέρκελ, ο Ολάντ,ο Γιούνκερ, για την ΜΑΦΙΑ που είσαι αρχηγός;;!!

    Για τους διορισμούς των μπουμπουκιών που έχεις εκεί στο μπουρδέλο της Συγγρού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Τα γυρίζει ο Independent – Από ζητιανιά της Ευρώπης η Ελλάδα,
    στο αξίζει δίκαιη ακρόαση,

    Μετά την επίσκεψη του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούκερ και την στήριξη του στην Ελλάδα φαίνεται πως η βρετανική εφημερίδα Indipendent αποφάσισε να αλλάξει στάση για τη χώρα μας.

    Μετά το χολερικό χθεσινό της δημοσίευμα στο οποίο χαρακτήριζε την Ελλάδα ζητιάνα της Ευρώπης, σήμερα σχολιάζοντας τις επικείμενες συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, υποστηρίζει πως πως: «Ο Σαμαράς αξίζει μια δίκαιη ακρόαση».

    Υπενθυμίζεται πως χθες η εφημερίδα Indipendent, έγραφε «Οι Έλληνες ξανά στη ζητιανιά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» και ανέφερε πως ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια.

    «Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου».

    Σήμερα όμως κάτι... άλλαξε και η ίδια εφημερίδα γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αξίζει να έχει ισότιμη μεταχείριση από τους Ευρωπαίους και μια δίκαιη ακρόαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση