GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκαέξι χρόνια από το θάνατο του Τάσου Ισαάκ

Σαν σήμερα, 11 Αυγούστου του 1996, οι Τούρκοι σκότωσαν τον ήρωα Τάσο Ισαάκ. Γκρίζοι Λύκοι και μέλη των κατοχικών δυνάμεων κτυπούσαν άν...

Σαν σήμερα, 11 Αυγούστου του 1996, οι Τούρκοι σκότωσαν τον ήρωα Τάσο Ισαάκ. Γκρίζοι Λύκοι και μέλη των κατοχικών δυνάμεων κτυπούσαν άνανδρα και λυσσασμένα τον Τάσο Ισσάκ, μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.
Mοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ένοπλες στρατιώτες της κατοχικής δύναμης αλλά και την παρακρατική ομάδα των Γκρίζων Λύκων. O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν με μανία οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Την ίδια στιγμή μέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι.
Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν.
Το άψυχο κορμί του Tάσου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παραλιμνίου όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία.
O Tάσος Iσαάκ,ήταν  24 χρονών. H γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα του.

1 σχόλιο

  1. Σωπα ρε αφου οι Τούρκόγυφτοι είναι φίλοι μας.
    Αυτά να τα λέτε σε αυτούς τους ηλίθιους που μιλάνε για την ανυπαρκτη φιλία των δύο λαών, μια φιλία σαν του κλέφτη προς το θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση