GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα «σκαριά» της κυβέρνησης η φορο – αμνήστευση

Την έγκριση της τρόικας αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογήσει την ευνοϊκή ρύθμιση για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων ...

Την έγκριση της τρόικας αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογήσει την ευνοϊκή ρύθμιση για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν δηλωθεί στις Αρχές. Η ρύθμιση που θα τρέξει από τα μέσα του 2013 θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση θα έχει μερικώς και τη μορφή αμνήστευσης ώστε να δοθεί το κίνητρο σε εκατοντάδες φορολογουμένους που εντοπίσθηκαν κατά τους ελέγχους πόθεν έσχες να νομιμοποιήσουν αδήλωτα εισοδήματα. Η ευνοϊκή ρύθμιση δεν θα αφορά σε πολιτικούς καθώς και σε πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης.
Συγκεκριμένα εξετάζεται να επιβληθεί ένας χαμηλός συντελεστής στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που θα δηλωθούν.
Το ύψος του φορολογικού συντελεστή επί της αδήλωτης περιουσίας των φορολογουμένων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αλλά εκτιμάται πως θα κινείται στην περιοχή του 15% -20%.
Τέλος, με τα κεφάλαια που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν όχι μόνο το «πόθεν έσχες» για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα σχετίζονται με περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση