GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνταξιούχοι -νεοεισειρχόμενοι, σημειώσατε Χ...

Από το Μαρικάκι. Αδιαφορώντας για τις … ευαισθησίες του Κουβέλη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  σε συνεννόηση ή προς τέρψιν της τρ...

Από το Μαρικάκι.
Αδιαφορώντας για τις … ευαισθησίες του Κουβέλη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  σε συνεννόηση ή προς τέρψιν της τρόικας, ετοιμάζεται να βάλει μαχαίρι και στις χαμηλές συντάξεις των 700 ευρώ.
Δεν είναι βέβαιο ωστόσο ότι η κυβέρνηση θεωρεί αυτό το ποσό χαμηλό. Σίγουρα δεν θεωρεί χαμηλές τις συντάξεις των 1400 ευρώ. Το κλειδί βρίσκεται στο μέτρο σύγκρισης που χρησιμοποιείται. Προφανώς, αν η σύγκριση γίνει με τον κατώτατο μισθό αυτομάτως ό,τι τον ξεπερνάει το λες και « υψηλό».
Μιλώντας  σε ραδιόφωνο ο υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης, σημείωσε ότι αν και η  περικοπή των συντάξεων είναι «δυσάρεστη», εντούτοις θα γίνει. Και ποια τα κριτήρια για το «αναγκαίο» τσεκούρωμα; Να μια ιδέα:
Δεν νοείται, είπε, ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και να υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν 1.400 ευρώ!
Με άλλα λόγια το ζήτημα είναι αριθμητικό και δεν αντιστοιχεί σε ανθρώπους που έχουν δουλέψει 30 και 40 χρόνια, έχουν καταβάλει εισφορές (τις οποίες πότε το κράτος πότε οι εργοδότες έχουν κατακλέψει), έχουν δημιουργήσει υποχρεώσεις, έχουν να πληρώνουν φάρμακα και πληρώνουν κανονικότατα και όλα τα κερατιάτικα της εφορίας.
Κατά τον Βρούτση που το εκστόμισε και όποιον άλλο σκέφτηκε αυτό το επιχείρημα οι συνταξιούχοι οφείλουν πλέον να ζήσουν σαν «νεοεισερχόμενοι» στην αγορά εργασίας, σαν να μην εργάστηκαν ποτέ τους.
Με ένα παιδαριώδες σκεπτικό λοιπόν επενδύεται το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός συμπιέζεται με σκοπό να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλα τα εισοδήματα…
pontiki.gr

2 σχόλια

  1. Και εγω λεω αν λαος αποφασισει να κρεμαστουν ολοι οι πολιτικοι και
    πολιτικαντιδες απο το 1974 και μετα
    θα σωθουν και τα ταμεια και η
    πατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι τα ταμεία που έλαβαν εφάπαξ τα οποία δεν είχαν πληρώσει ποτέ σε όλη τη διάρκεια της εργασίας-ασφάλισής τους.


    Κληρικών (36,94%),

    Υπαλλήλων ΙΚΑ (40,93%)

    Προσωπικού Ταμείου Νομικών (52,12%),

    Δημοτικών – Κοινοτικών Υπαλλήλων (40,31%),

    Δικηγόρων Αθηνών (32,8%)

    Ξενοδοχοϋπαλλήλων (46,63%),

    Φαρμακευτικών Εργασιών (63,91%),

    Υπαλλήλων αστυνομίας Πόλεων (45,49%),

    Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (42,29%),

    Εφημεριδοπωλών Αθηνών (8,21%), Εφημεριδοπωλών Θεσσαλονίκης (28,41%),

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση