GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανήσυχο το Ισραήλ από την πυρηνική πρόοδο του Ιράν

Η πρόοδος του Ιράν στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να αποτιμηθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισρα...

Η πρόοδος του Ιράν στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να αποτιμηθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επείγον το θέμα της επιδίωξης της Τεχεράνης να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, υποστήριξε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.
Ο Ισραηλινός υπουργός σχολίασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Χααρέτζ στο οποίο αναφερόταν ότι η ετήσια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ (NIE) που παραδόθηκε στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σημειώνεται ότι το Ιράν έχει καταφέρει σημαντική και εντυπωσιακή πρόοδο προς την απόκτηση πυρηνικών όπλων.
«Πιθανότατα υπάρχει όντως μια τέτοια έκθεση, δεν ξέρω αν είναι της ΝΙΕ, που κυκλοφορεί στα γραφεία ανώτατων αξιωματούχων (στην Ουάσινγκτον)», είπε ο Μπαράκ μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο. «Εξ όσων γνωρίζουμε η αμερικανική εκτίμηση πλησιάζει τη δική μας (…) καθιστά το θέμα του Ιράν ακόμη πιο επείγον και δείχνει ότι είναι λιγότερο σίγουρο ότι θα ξέρουμε εγκαίρως τα πάντα για την πρόοδό τους», σημείωσε.
Το Ισραήλ θεωρεί ότι τα πυρηνικά του Ιράν απειλούν την ύπαρξή του, ωστόσο η Τεχεράνη αρνείται ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικές βόμβες υποστηρίζοντας ότι εμπλουτίζει ουράνιο αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση