GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικροτούν την καταδίκη του Μπρέιβικ οι Νορβηγοί

Η πλειοψηφία των Νορβηγών συμφωνεί με την καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξης του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για τη δολοφονία 77 ανθρώπων το...

Η πλειοψηφία των Νορβηγών συμφωνεί με την καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξης του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας VG, το οποίο αναδημοσιεύει το ΑΠΕ, το 87,2% των Νορβηγών πολιτών συμφωνεί με το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο το οποίο έκρινε ποινικά υπεύθυνο τον Μπρέιβικ, ενώ μόνο το 5,8% διαφωνεί. Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δήλωσαν αναποφάσιστοι.
Το ινστιτούτο έρευνας Infact πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε δείγμα 1.024 Νορβηγών μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας την Παρασκευή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται σε 3,1%.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο δικηγόρος Φρόντε Έλγκεσεμ, ο οποίος εκπροσωπεί τους συγγενείς των θυμάτων του Μπρέιβικ και τραυματίες της διπλής επίθεσης του, η πλειονότητα των πελατών του ήθελαν να κριθεί ο Μπρέιβικ ποινικά υπεύθυνος.
Δημοσκόπηση σε δείγμα 700 ανθρώπων που διεξήχθη για λογαριασμό αρκετών τοπικών εφημερίδων επίσης έδειξε ότι μια ισχυρή πλειοψηφία Νορβηγών τάσσεται υπέρ της δικαστικής απόφασης: το 85% είναι υπέρ της ετυμηγορίας σε έναν πολύ μεγάλο ή μεγάλο βαθμό, ενώ το 4% δεν συμφωνεί πολύ με την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση