GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα καρύδια «γιατροί» του σπέρματος

Η ημερήσια κατανάλωση τους ενισχύει την γονιμότητα του άνδρα Μία δύο χούφτες καρύδια ημερησίως είναι αρκετές για να ενισχύσουν τ...

Η ημερήσια κατανάλωση τους ενισχύει την γονιμότητα του άνδρα
Μία δύο χούφτες καρύδια ημερησίως είναι αρκετές για να ενισχύσουν την γονιμότητα του άνδρα σύμφωνα με νέα μελέτη
Λος Αντζελες 
Ο αστικός μύθος μιλάει για τις ευεργετικές ιδιότητες ορισμένων ξηρών καρπών στην σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών. Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τον μύθο σε μια τουλάχιστον…πτυχή του. Οπως αναφέρει η μελέτη τα καρύδια βελτιώνουν την υγεία του σπέρματος των ανδρών. Μάλιστα όσο πιο νέος είναι σε ηλικία ένας άνδρας τόσο μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια στο σπέρμα του από την κατανάλωση καρυδιών.
 
Η μελέτη
 
Ερευνητές στις ΗΠΑ μελέτησαν το σπέρμα 117 ανδρών ηλικίας 21-35 ετών οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα εισήγαγε στην διατροφή της καθημερινά για δώδεκα εβδομάδες καρύδια ενώ η άλλη όχι. Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία σύμφωνα με τους ερευνητές ενίσχυσαν την παραγωγή αλλά και την ποιότητα του σπέρματος των ανδρών που τα έτρωγαν. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν και σε τι ποσοστό αυτή η βελτίωση είναι και ικανή να βοηθήσει άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.
«Εντοπίσαμε σημαντική βελτίωση σε διάφορες παραμέτρους του σπέρματος σε όσους έτρωγαν καρύδια και καμία σε όσους δεν έτρωγαν» αναφέρει η καθηγήτρια Γουέντι Ρόμπινς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λος Αντζελες, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές εντόπισαν βελτίωση σε διαφόρους τομείς όπως την ποσότητα του σπέρματος, την κινητικότητα των σπερματοζωάριων, την συγκεντρωτικότητα τους και την ζωτικότητα τους. Εντόπισαν επίσης βελτίωση σε χρωμοσωματικές ανωμαλίες. H έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Biology of Reproduction».
«Είναι εύκολο για πολλούς να αστειεύονται με έρευνες όπως αυτή όμως όλο και περισσότερα ευρήματα δείχνουν ότι η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζεται από το διαιτολόγιο του» υποστηρίζει ο καθηγητής Αλαν Πάσει που διδάσκει ανδρολογία στο πανεπιστήμιο του Σεφιλντ και δεν ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

  1. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΟΥΝ!
    ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΕΙ……….

    Ρε σεις βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό το β γιατί δεν σας αξίζει το μεγάλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ τόσο μα τόσο πολύ είσαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ?

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ της Τ Ρ Ο Ι Κ Α Σ ποιοι σας έχουν κλείσει τα μάτια και με ΤΙ, και δεν βλέπετε ότι η μεγαλύτερη πληγή των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ύψος του κέρδους επί του φαρμάκου, και γι’ αυτό μαζί με την εισφοροδιαφυγή τα έχουν βουλιάξει?

    Ο Λοβέρδος από το βήμα αυτής της άθλιας βουλής είχε πει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και βγήκε την επομένη ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και είπε σε όλα τα κανάλια ότι είναι 26/100, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ? ΠΟΙΑ επιχείρηση στην Ελλάδα έχει τέτοιο ύψος κέρδους αυτή την εποχή και με εξασφαλισμένη πελατεία βρέξει χιονίσει?

    Άχρηστοι και επικίνδυνοι όταν κόβετε συντάξεις φτωχών οι μισοί, και οι άλλοι μισοί που διαμαρτύρεστε, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι να εισπράξετε σε ψήφους μέσω αυτής της διαμαρτυρίας, τον πόνο των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν βλέπετε τα δισεκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία και όλοι οι έλληνες από τα υπερκέρδη του κυκλώματος του φαρμάκου και ειδικά από τους « πονεμένους» φαρμακοποιούς?

    Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ τόσο πολύ είναι δύσκολο να νομοθετήσετε έτσι που σε αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου να μην υπάρχει κέρδος πάνω από δέκα τα εκατό? Και οποιανού του αρέσει και όποιος θέλει φαρμακείο μπουτίκ Κολωνακίου να το κάνει από την τσέπη του και όχι από τα υπερκέρδη του!

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ έχετε σκεφτεί πόσοι και πόσοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ σας λένε από τα βάθη της καρδιάς τους, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙ?

    ΠΡΈΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση