GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανέρχονται σε απευθείας διάλογο Ιαπωνία και Β. Κορέα...

Στο Πεκίνο η συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων των δύο χωρών .   Απευθείας συνομιλίες για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια θα έχουν κυβ...

Στο Πεκίνο η συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων των δύο χωρών.
 
Απευθείας συνομιλίες για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια θα έχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ιαπωνίας και της Βορείου Κορέας που θα συναντηθούν στο Πεκίνο.
Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης οι συνομιλίες, που θα διαρκέσουν τουλάχιστον μία ημέρα, θα  έχουν επίκεντρο την επιστροφή των λειψάνων των Ιαπώνων που έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Κορέας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αναλυτές αναζητούν στοιχεία για την κατεύθυνση που πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον η νέα ηγεσία της Βόρειας Κορέας υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην εξωτερική πολιτική.
Σύμφωνα με αναφορές, η Ιαπωνία είναι πιθανό να θέσει το θέμα της απαγωγής πολιτών της από την Πιονγιανγκ για να τους εκπαιδεύσει ως κατασκόπους στις δεκαετίες του ’70 και ’80, γεγονός που αποτελεί σημαντικό σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Η Πιονγιάνγκ έχει παραδεχθεί ότι είχαν απαχθεί 13 Ιάπωνες πολίτες προκειμένου να εκπαιδευτούν ως κατάσκοποι. Το Τόκιο, ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι μεγαλύτερος και απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Βορείου Κορέας ότι 8 από τους 13 Ιάπωνες έχουν πεθάνει.
Κατά την τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών που έγινε το 2008, το Τόκιο δήλωσε ότι η Πιονγιανγκ συμφώνησε να ξεκινήσουν από την αρχή οι έρευνες για τους απαχθέντες, ωστόσο δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στο θέμα.

2 σχόλια

  1. MΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΣΩΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα λεει ο 11.52 ζωα του κοπι-πε'ι'στ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση