GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα αλά …Γερμανικά για την ΕΕ;

Στο Βερολίνο φουντώνει η συζήτηση ακόμη και για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος καθώς τα περιθώρια για οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι πολύ πε...


Στο Βερολίνο φουντώνει η συζήτηση ακόμη και για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος καθώς τα περιθώρια για οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι πολύ περιορισμένα.
Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στη Γερμανία θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ευχόταν κανείς στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Κι όμως, στο Βερολίνο φουντώνει η συζήτηση ακόμη και για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.
Όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ, η αίσθηση στη γερμανική πρωτεύουσα είναι ότι τα περιθώρια κίνησης για οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι πολύ περιορισμένα και ότι ο μόνος τρόπος για να διευρυνθούν είναι μια τέτοια διαδικασία. Ο Ζεεχόφερ βλέπει τρία πεδία στα οποία «θα έπρεπε να ερωτηθεί ο λαός».
Το ένα είναι η μεταφορά επιπλέον εξουσιών στις Βρυξέλλες, το δεύτερο η ένταξη νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το τρίτο η γερμανική οικονομική βοήθεια προς τρίτες χώρες.
«Μόνο έτσι μπορούμε να αποφύγουμε μια κρίση νομιμότητας και αξιοπιστίας», έχει δηλώσει ο βαυαρός Πρωθυπουργός.
Τον πρώτο σπόρο είχε ρίξει τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεν φαίνεται να διαφωνεί ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ του SPD.
Προς την ίδια κατεύθυνση σπρώχνει και ο ανώτατος δικαστής Αντρέας Φοσκούλε. «Δεν υπάρχει πολύ περιθώριο για μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τις Βρυξέλλες», έχει τονίσει στη «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση